Haberler

Münih Mahkemesi'nden Fıba'ya İyi Haber

Münih Mahkemesi, 23 Haziran’da yaptığı duruşmada FIBA tarafından düzenlenecek olan ’Basketbol Şampiyonlar Ligi’ organizasyonu aleyhine alınmış geçici kararı iptal etti.

Münih Mahkemesi, 23 Haziran'da yaptığı duruşmada FIBA tarafından düzenlenecek olan 'Basketbol Şampiyonlar Ligi' organizasyonu aleyhine alınmış geçici kararı iptal etti.

Münih Mahkemesi, 23 Haziran'da yaptığı duruşmada Euroleague tarafının girişimi ile ilgili olarak FIBA tarafından düzenlenecek olan 'Basketbol Şampiyonlar Ligi' organizasyonu aleyhine alınmış geçici kararı iptal etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yer alan haberde, "Münih Mahkemesi, 23 Haziran'da yaptığı duruşmada Euroleague tarafının girişimi ile ilgili olarak FIBA'ca düzenlenecek olan 'Basketbol Şampiyonlar Ligi' organizasyonu aleyhine alınmış geçici kararı iptal etti. Daha önce Euroleague, Münih Yerel Mahkemesi'nde, kendi ticari çıkarları doğrultusunda yaklaşımlar geliştirerek FIBA'nın gelecek sezon düzenleyeceği organizasyona karşı çıkmış ve yanına aldığı bazı kulüplerle birlikte mahkemeye başvurarak, - ve özellikle EL organizasyonuna katılıp FIBA organizasyonuna katılmak istemeyen takımlar ve bağlı bulundukları federasyonlara yaptırım uygulanacağı yolundaki FIBA Avrupa yönetim kurulu kararına karşı çıkan bir başvuru yapmış, mahkeme de bir sonraki duruşmaya kadar durdurma kararı almıştı. Mahkemenin bu ilk kararına göre - her türlü itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla - FIBA'nın, Euroleague organizasyonlarında mücadele etme hakkı kazanan kulüplerin ve bağlı oldukları federasyonların milli takımlarına herhangi bir yaptırımda bulunamayacağı bildirilmişti. FIBA'nın gerekli belgeler ve uluslararası uygulamalarla desteklenen itirazı sonrasında durumu değerlendiren yerel mahkeme, FIBA'nın tüm itiraz ve taleplerini yerinde bularak almış olduğu ilk kararı yürürlükten kaldırdı. Bu kararı iptal eden mahkeme ayrıca, katılımcıların FIBA'ya olan itirazlarında gecikme olduğuna kanaat getirdi. Bunun nedeni de katılımcıların 20 Mart 2016 tarihinde FIBA tarafından alınmış karara, durumdan haberdar olmalarına rağmen ivedilik ile itiraz etmemiş olmamaları olarak gösterildi. Bilindiği gibi basketbolda yaşanan bu tartışma durumu aslında tek örnek olmayıp birtakım ticari şirketlerin kar amaçlı operasyonlar geliştirerek (ve bazen ortaklıklar oluşturarak) resmi uluslararası spor platformlarını yönetmeye yetkilendirilmiş kurumlarla mücadeleye girişmeleri çeşitli spor dallarında ara sıra rastlanan bir durum olabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında Münih yerel mahkemesinin bu son kararının, tüm platformlar için bir içtihat oluşturduğu bazı uzman hukukçular tarafından dile getirilmektedir" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Münih Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title