Haberler

Münih 25. Türk Film Günleri Başlıyor

Güncelleme:

Almanya'nın Münih kentindeki Türk Film Günleri, 25. kez Türk filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor.

Almanya'nın Münih kentindeki Türk Film Günleri, 25. kez Türk filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor. 1989 yılında Türk ve Alman sinemaseverlerin birlikte kurduğu Sinema Türk Film Merkezi'nin düzenlediği 25. Türk Film Günleri, 21 Mart'ta Yeşim Ustaoğlu'nun 'Araf' filmiyle başlayacak.

Münih'te, Courtyard by Marriott München City Ost Otelde Türk Film Günleri'nin tanıtımı yapıldı. Tanıtımda Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, Münih Sinema Türk Film Merkezi Sözcüsü Margit Lindner ve yönetimden Fulya Kip Barnard konuştu.

KURTİZ VE ÖKTEN ANILACAK

Bu yılki Türk Film Günleri'nin açılışına merkezin kurucularından Erman Okay ve Thomas Balkenhol de katılacak. Münih 25. Türk Film Günleri'nde Gasteig Kültür Merkezi'nde 5'i belgesel olmak üzere toplam 17 film gösterilecek. Tuncel Kurtiz ve Zeki Ökten'in de anılacağı etkinikte Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı "Sürü" filmi ile Kurtiz'in acımasız yargıç rolündeki 'Hoşçakal Yarın' filmleri izleyiciyle buluşacak.

Münih 25. Türk Film Günleri, 30 Mart'ta Perihan Bayraktar'ın 'İstanbul Hayali' adlı filminin gösterimi ile sona erecek. Etkinlik boyunca Yeşim Ustaoğlu, Can Candan, Atalay Taşdiken, İpek Türktan, Gökhan Horzum, Ercan Kesal, Metin Avdaç, Cüneyt Kaya, ve Perihan Bayraktar Münihli sinemaseverlerle buluşacak.

Aİ(SS) - Nih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşim Ustaoğlu Almanya Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title