Haberler

Münevver'in Ailesi, Cem Garipoğlu'nun Otopsi Görüntülerini İzlemek İçin Savcılığa Başvurdu

Münevver Karabulut'un ailesi, cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini almak ya da izlemek için avukatları aracılığıyla savcılığa başvurdu.

Silivri Adliyesi'ne gelen avukat Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu. Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rezan Epözdemir "Bizim hukukçu olarak temel temennimiz şudur; cezaların infazının insan onuruna yaraşır şekilde olması, hakça insanca insan onuruna yaraşır şekilde olması, dolayısıyla bir intihar olayını tasvip etmemiz mümkün değil. Yargılama esnasında yaşanan çok ciddi skandallar zinciri vardı. Bu skandallar ve ihmaller zincirleri üzerine birde sosyal medyada yazılı ve görsel medyada bu olayın bir intihar olmayıp bir kaçırılma hadisesi olduğuna dar ciddi beyanlarla anlatımlar var. Bütün bunlar bir araya geldiğinde müvekkilimiz Nagehan ve Süreyya Karabulut'ta acaba bu olayın bir intihar olmayacağı, yükümlünün kaçmış ya da kaçırılmış olması ihtimaline binaen bir şüphe oluşmuştur. Kendilerinin talebi üzerine bizde vekillik görevimizi ifa kapsamında bugün geldik konuya ilişkin müdahale talebimizi verdik" dedi.

Konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcısı ve hem de soruşturma savcısıyla görüşüp kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını belirten Epözdemir, "Olayın gelişimi şöyle oluyor; kamera kayıtları çalışıyor. Başsavcı bizzat Adli Tıp uzmanı götürmüş olay yerine ve kendisi de öğle saatlerine kadar nezaret etmiş bütün bu sürece. Üç defa çamaşır ipiyle dolamak suretiyle, iki defada sıkmak suretiyle intiharın vuku bulduğu ilk izlenimlerin bu yönde olduğu açıkça beyan edildi. Adli ve idari sürecin devam ettiğine dair beyanlar var. Çamaşır ipi ne yazık ki cezaevlerinin kantinlerinde satılan mahkümların kıyafetlerini yıkadıktan sonra asmak kurutmak üzere satılan olağan bir uygulama. Başka bir ip olsaydı hukuken ve fiilen kabul edilemezdi ama çamaşır ipine yazık ki cezaevlerinde sıkça kullanılan bir enstrüman. Olay yeri incelemesi 6 saat sürmüş, tırnaklar ve DNA incelemesine kadar hepsi savcılık makamı tarafından yapılmış tamamı görüntülerle kayıt altına alınmış. O görüntü kayıtlarında bu olayın bir intihar girişimi olduğu ve yükümlü Cem Garipoğlu'nun kendisini intihar etmek suretiyle olayın vuku bulduğu çok açık ve tartışmaya mahal vermeyecek kadar açık" diye konuştu.

Karabulut ailesinin talebi üzerine başvuru yaptıklarını belirten Avukat Rezan Epözdemir, "Sosyal medyada, yazılı görsel basında sanki bir kaçırılma hadisesi olduğu intibası uyandığı için ve bu algıda bizim müvekkillerimizde 'acaba' sorusunu gündeme getirdiği için kendilerinin talebi üzerine talebimizi yaptık. Görüntü ve kayıtların talebimize verilmesi, bu talep kabul görmezse başsavcılık nezaretinde inceleme yapmamıza müsaade edilmesine yönelik talep sunduk. Ayrı bir dosyaya bu kaydedildi. Başsavcı bunu değerlendireceğini söyledi. Bu talebimizin kabul edilmesi pek olağan görünmüyor. Çünkü biz bu dosyanın tarafı değiliz. İntihar eden kişi bizim müvekkilimiz değil dolayısıyla çok olası görünmüyor. Ailenin talebi, kamu vicdanını rahatlaması, maddi gerçeğin ortaya çıkması, adaletin tecellisi için böyle bir başvuru yaptık. Sosyal yazılı ve görsel medyada ortaya atılan senaryonun vuku bulmasını hayatın olağan akışına mantık ve fizik kurallarına uygun bulmuyorum. Bunun mümkün olmadığını daha öncede belirtmiştim. Bugün buradan çıkarken bir defa daha teyit edilmiş oldu ve emin olmuş olduk" dedi.

Epözdemir, 6 saat süren olay yeri incelemesinin kameralar ve fotoğraf makineleriyle kayıt altına alındığını söyledi. "Karabulut ailesi bu konuyla ilgili ne düşünüyor?" sorusu üzerine ise Epözdemir, "Adli Tıp'ta yargıdaki ihmaller nedeniyle ve sosyal medyadaki şayia nedeniyle kafalarında çok ciddi soru işareti vardı. Onların talebi üzerine biz geldik" diye karşılık verdi.

Bir basın mensubunun, "Cinayete ilişkin bir şüphe var mı?" sorusu üzerine ise Epödemir, "Cinayete ilişkin bir şüphe yok. Çünkü giriş çıkış kayıtlarında hiç kimse girmemiş. Zaten üç kişilik hücrede tek başına kalıyor. Giriş çıkışlardaki bütün kamera kayıtları da çalışıyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münevver Karabulut Süreyya Karabulut Rezan Epözdemir Cem Garipoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title