Haberler

Münbiç'e Girildi, Hava Operasyonunda IŞİD Emiri Öldürüldü

Güncelleme:

Suriye'de, IŞİD'in önemli merkezlerinden, Münbiç'e yönelik başlatılan operasyonda Demokratik Suriye Güçleri kente girdi ve hava operasyonlarında IŞİD emiri öldürüldü.

Suriye'de, IŞİD'in önemli merkezlerinden, Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Münbiç'e yönelik başlatılan operasyonda Demokratik Suriye Güçlerinin dün akşam saatlerinden itibaren kentte girdiği ve şiddetli çatışmaların çıktığı öne sürüldü.

DSG KENTE GİRMEYİ BAŞARDI

Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve 'IŞİD'in Avrupa kapısı' olarak gördüğü ifade edilen Münbiç'in IŞİD'ten kurtarılması için 1 Haziran'da başlatılan operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında kenti her taraftan kuşatan Demokratik Suriye Güçleri ve Münbiç Askeri Meclisi güçlerinin dün akşamdan itibaren kente girmeye başladığı bildirildi.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Suriye'deki Kürt kaynakları ve internet siteleri, Münbiç'in batı girişindeki Münbiç-Halep yolunda bulunan El-Kitab Kavşağı'nın kontrol altına alındığı ve çok şiddetli çatışmaların çıktığı belirtildi.

SİVİLLERİ KALKAN YAPTILAR

Kentte IŞİD'in ayrılmasına izin vermediği yaklaşık 20 bin sivilin bulunduğu ve bu nedenle Demokratik Suriye Güçleri ve Münbiç Askeri Meclisi güçlerinin kentte giriş konusunda yavaş yavaş ilerlemek zorunda kaldığı belirtildi.

IŞİD'İN MÜNBİÇ EMİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD'in 2014 yılından bu yana elinde olan Münbiç'in kurtarılması için 1 Haziran'da başlatılan operasyona Koalisyon güçlerinin de havadan destek verdiği belirtildi. Koalisyon uçaklarının Münbiç'i havadan bombalaması sonucu IŞİD'in Münbiç emiri olduğu belirtilen Ebu Hamza El Ensari'nin öldürüldüğü belirtildi.

TALABANİ'NİN PARTİSİ DOĞRULADI

Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) resmi internet sitesi de, IŞİD'in emiri olduğu belirtilen Ebu Hamza El-Ensari'nin Münbiç'e gerçekleştirilen hava operasyonunda öldürüldüğünü yazdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Münbiç Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (56)

...................:

binlerce amerikan avrupa uçağı sivil işid demeden öldürüp yerle bir ediyor sonra bu kekolar gelip yiğitce savaştık aldık diyor kekoların hayal gücü

270
14
yanıtYanıtla
nevim genc:

Hz. Muhammed hem Sasani imparatorluguna hemde Dogu Bizans´a mektup gönderiyor islama davet ediyor. söyle veya böyle nedenden dolayi kabul etmiyorlar. . Savas basliyor ilk önce Sasani imparatorlugu kaybediyor. Heraclius ve Yezdigirt lll. tahtlarini korumaya calisiyor. Müslümanlari. Hz. Muhammed´in kazandigini görünce bu sefer dost oluyorlar. Heraclius torununu Yezdigirt´e veriyor. ama bu da care etmiyor. Sasani imparatorlugu kaybediyor, Hz. Ömer ve Hz. Ali fethediyor

195
3
yanıtYanıtla
nevim genc:

Uzun lafin kisasi sizin ruhunuz bile duymuyor ama bugün Rum Suresi gerceklesiyor. . AKP ABD TSK KDP irak yikildi. . . AKP ABD TSK PYD Suriye yikildi . . . Savas burada son bulmayacak. . Siz daha büyü savasi yasamadiniz. . Büyük Savas AKP ABD TSK PJAK`in iran´da baslatacagi Savas olacak, ondan sonra Konstantinapolis´i kuracaklarlar. . iste bu da Rum Suresinin taaa kendisi. .

1
193
yanıtYanıtla
SARAYVEYALAKALARINA:

HA GAYRET BİTİRİN BU İŞİ türkoNUN KIRMIZI ÇİZGİSİ İLE BÖN BÖN BAKAKALSINLAR

42
109
yanıtYanıtla
Hüküm yalnızca Allah''a aittir:

İlanı ABD olanın Allahı kendilerine yardımcı görmeleri tam bir zulüm. Bu kişiler ABD ile Allaha şirk koşuyorlar. müşrik oluyorlar. Ya ABD yi yada Allah ilah edinin zalim PKK lılar

61
22
yanıtYanıtla
zaza:

heyt kim tutar bizi ne mutlu kurdum diyene

33
43
yanıtYanıtla
Uluhan:

Uşaklık ettiğiniz efendileriniz önünüze kemik atmış buna mı seviniyorsunuz? Henüz oyun bitmedi.

yanıt118
yanıt7
zaza:

uluhan neoldu yine biz bitmedi demeden bitmezmi diyorsun nasil ispanya size bittiyi 3 le gosterdi bizde size besle gosterecez

yanıt13
yanıt16
BACKSPACE:

KEKOLAR BİRAZ SEVİNSİN DİYE YALAN HABER YAPIYORLAR

54
14
yanıtYanıtla
MIRO:

BU BIR GERCEK - SURIEDEN SONRA, SIRA TURKMOGOLLARIN!

45
18
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title