Haberler

CHP'den Güldal Mumcu İçin Meclis Araştırması Talebi

Güncelleme:

CHP, parlamenterlere yönelik fiziki takip yapılıp yapılmadığının ve hukuka aykırı bu tür işlemlere karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis araştırması istedi.

CHP, parlamenterlere yönelik fiziki takip yapılıp yapılmadığının ve hukuka aykırı bu tür işlemlere karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis araştırması istedi.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, basında, "Odatv soruşturması" kapsamında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun fiziki takibe uğradığının ortaya çıktığına dair haberler yer aldığı anımsatıldı.

Mumcu'nun; avukatı Turgut Kazan, gazeteci Altan Öymen ve eşleriyle bir restoranda buluşup yemek yemelerinin üç polis memuru tarafından izlendiği anlatılan önergede, takibin tutanağa geçirildiği ve soruşturma dosyasına konulduğu ifade edildi.

İç hukuka ve uluslararası düzenlemelere aykırı dinleme, izleme, kaydetme gibi faaliyetlerin herkesi olduğu gibi parlamentoyu ve parlamenterleri de tehdit ettiği belirtilen önergede, şöyle denildi:

"Sayın Mumcu'ya yönelik hukuka aykırı yürütülen fiziki takibin kimler tarafından hangi amaç, yöntem ve sebeplerle yapıldığının tespit edilmesi, parlamento ve parlamenterlerle ilgili yapılan hukuka aykırı işlemlerin tespiti için zorunludur. Bu kapsamda sorumlular hakkında gereğinin yapılıp yapılmadığı araştırılarak, varsa parlamenterlere yönelik benzeri uygulamalar tespit edilerek, TBMM'nin ve parlamenterlerin saygınlığına da zarar veren hukuka aykırı uygulamalara ilişkin alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

İlhan Cihaner Güldal Mumcu Altan Öymen Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title