Haberler

Multinet Up Dijital Öncüler Arasında Yerini Aldı

Güncelleme:

Accenture Dijitalleşme Endeksi araştırmasında şirketler, dijital strateji, dijital hizmetler ve dijital operasyonel yetkinlikler kategorilerinde değerlendirildi.

Multinet Up, Accenture'ın Türkiye'nin en dijital şirketlerini belirlemek için Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye Bilişim Vakfı ve Vodafone'un desteği ile hayata geçirdiği Dijitalleşme Endeksi'nde "Dijital Öncüler" arasında yer aldı.

Türkiye'de ilk kez bilimsel bir yaklaşım ve sistematik bir metodoloji kullanılarak dijitalleşmenin ölçüldüğü, Accenture Dijitalleşme Endeksi araştırmasında şirketler, dijital strateji, dijital hizmetler ve dijital operasyonel yetkinlikler kategorilerinde değerlendirilerek hizmet verdikleri endüstri içinde elde ettikleri Accenture Dijital Endeks skoruna göre sıralandı.

Multinet Up CEO'su Yusuf Ziya Gündüz dijitalleşme alanında gösterdikleri başarının arkasında İnovasyona verdikleri önemin yattığını belirtti. Yusuf Ziya Gündüz sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaratılan değerin kalıcı ve sürdürülebilir olmasının, teknolojik gelişmelerin etkin bir şekilde hayatlarımızda yer almasının temelinde inovasyon var. İnovatif düşünme kültürü bu süreci destekleyen en temel faktördür. İnovatif ortamı teşvik eden, teknolojik yatırımları destekleyen akılcı ulusal politikalar inovasyonu toplumun ve ekonominin ayrılmaz bir parçası yapar ve sürdürülebilir kalkınmanın, refahın yolunu açar. Son yıllarda Türkiye'de bu konudaki bilinç ve farkındalığın giderek yükseldiğini görmekten mutluluk duyuyorum. Accenture Dijitalleşme Endeksi gibi etkinlik ve platformlar da hiç kuşkusuz bu sürece çok önemli katkılarda bulunuyor. Artık önümüzde yepyeni ufuklar uzanıyor. Kısa ve orta vadede Multinet UP'ı Türkiye'de özellikle kamu sektörü ve Anadolu sanayi kentlerinde yenilikçi ürün ve hizmetlerle büyütmeye devam etmeyi hedefliyoruz. Up Group ile oluşturduğumuz yeni yapılanma Multinet UP'ı Orta Doğu, Asya ve Afrika pazarları için güçlü bir kalkış noktası ve bir üs yapmak için bize güçlü bir motivasyon sağlıyor. Bütün fırsatların üstüne gideceğiz ve potansiyelimizi sonuna kadar kullanacağız. Türkiye'nin önde gelen dijital şirketleri arasında yer alarak, ülkemizin teknolojiyi etkin kullanma ve dijitalleşme sürecinin öncü ve liderlerinden biri olmaya devam edeceğiz."

Accenture Dijitalleşme Endeksi Araştırması'na katılmak isteyen şirketlerin 2013 yılında 500 Milyon TL ve üstü ciro büyüklüğüne sahip olması gerekiyor. Konsolide aktif büyüklüğü toplam değeri en az 30 Milyar TL olan bireysel bankacılık hizmeti sunan kamu ve özel bankalar, toplam prim üretimi en az 500 milyon TL olan hayat dışı sigorta şirketleri, toplam prim üretimi en az 100 milyon TL olan hayat sigorta şirketleri ve pay piyasası işlem hacimleri en az 70 Milyar TL olan yatırım kuruluşları da katılabilecek kurumlar arasında yer alıyor.

Accenture Dijitalleşme Endeksi, şirketleri, hem müşterilerinden hem de kendi sektörlerinden kaynaklanan ihtiyaçları doğru tespit ederek katma değer yaratabilmelerini sağlayacak 3 ana başarı kriteri üzerinden değerlendiriliyor. Multinet Up bu kriterler doğrultusunda Türkiye ortalaması üzerinde, yüzde 80 ve üzeri skor elde ederek dijital öncüler arasında yer aldı:

Dijital Strateji: Dijitalleşmenin kurumsal stratejide rekabet avantajı sağlayacak şekilde yer alması ve şirketin ana hedeflerine entegre edilmesi
Dijital Hizmetler: Müşteriler ile olan etkileşimde dijital ürün ve hizmetlerin kullanılması
Dijital Operasyonel Yetkinlikler: Organizasyon içerisindeki iletişimin, iç süreçlerin ve operasyonların dijitalleşmesi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Up Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title