Haberler

Mültecilerin Finlandiya'dan Bağdat'a Dönüş Sevinci

Güncelleme:

Finlandiya'ya sığınan bir grup Iraklı mülteci, ülkelerine ayak basmalarının sevincini yeri öperek gösterdi.

Avrupa Birliği'nin artan mülteci akınından endişelendiği bugünlerde bir grup Iraklı mülteci, sığındıkları Finlandiya'dan Irak'ın başkenti Bağdat'a ayak basmanın sevincini yaşadı.

Washington Post'un haberine göre, ülkesine geri dönen 103 Iraklı'dan bazıları başkent Bağdat'a vardıklarında yeri öptü.

''GELENEKLERİMİZ VE KÜLTÜRÜMÜZ ÇOK FARKLI''

Bu kişilerden Amir Abas, "Tanrı'ya şükür eve döndük. Finlandiya'da yaşamak çok güç, geleneklerimiz ve kültürümüz çok farklı." dedi.

Umm Ealia adlı kadın da, "Orada yaşamak çok zor. Eve döndüm. Kendimi mutlu hissediyorum." dedi.

SOĞUK HAVAYA AYAK UYDURAMADILAR

Dönüş yapan mülteciler Finlandiya hükümetinin ayarladığı bir uçakla Irak'a ulaştı.
Hükümet ayrıca her mülteciye 900 Euro (2920 TL) verdi.

Yetkililer Iraklı mültecilerden bazılarının zor bir dil olan Fince'yi öğrenmekte güçlük çekmesi, iş imkânlarının az olması, ülkedeki ağır kış şartları ve kültürel farkları gerekçe göstererek bu ülkeyi terk etme kararı aldıklarına dikkat çekti.

Mültecilerin ülkede yaşadığı en büyük sorun, soğuk havaya ayak uyduramamak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Finlandiya Bağdat Irak Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (16)

Gaziantepli mehmet:

darisi bizim icimizde yasayan 3 milyon suriyelilere. . . insallah!!!!

20
1
yanıtYanıtla
zaza:

bak Avrupalı böyle geri gönderir

19
1
yanıtYanıtla
Tayyar ağa Mobil-IOS:

Medeniyet fazla gelmiştir krolara. İnsan Avrupadan normalde döner mi? Kaç milyon Türk yasıyor da asla donmem mutluyum diyor.

7
11
yanıtYanıtla
Tayyar aga:

Tuzlu Bekir; Donmek isteyen çok da neden donmuyor lo? Geç bu vatan hasreti ayakları. Piskolog; Ben burada rahatım, rahatımızı bozan les kargaları gitsin.

yanıt1
yanıt0
OsmanliMobil-IOS:

Pkk nin öpecek topragi bile yok hahaha

14
2
yanıtYanıtla
((:

vatan toprağının kokusu başkadır. . bir tek gurbettekiler anlar. . söylemezler ama derdini kendileri bilir

14
0
yanıtYanıtla
FatihMobil-ANDROID:

yurt disinda yasayanlar anavatan in degerini cok iyi bilir. bu yüzden bazen bizlere türkiyede geri kafalilar derler.

13
0
yanıtYanıtla
her şey ortada:

en iyisi kendi memleketlerini laikleştirmek, demokratikleştirmek, özgürleştirmek. . Avrupa''nın yüzyıllar önce yaptığını yapıp reform hareketlerini başlatmaları, bir avuç din baronunun boyunduruğundan çıkmaları gerekiyor. . yoksa bunlardan kaçmakla olmuyor görüldüğü gibi

9
2
yanıtYanıtla
zg:

Batıya geçmeye çalışan göçmenler ibret alsın. . Darısı Suriyelilerin başına.

10
0
yanıtYanıtla
ErgenekoN:

Sogukla alakasi yok. Avrupanin canilikleri hayvani insanlari kacirdi onlari geri. Bakmayin tvlere medyaya. Gerci kendi ulkesine hayri olmayananin avrupayada hayri olmaz. Ulkelerini savunmayanlari avrupami savunacak.. CHP VE HDP YEDE BU KAPAK OLSUN..

5
5
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title