Haberler

Mülteciler Umut Yolculuğuna Çıkmadan Yakalandı

İzmir’den yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 104 Suriyeli mülteci düzenlenen üç ayrı operasyonla yakalanırken, gözaltına alınan 4 organizatör ise tutuklandı.

İzmir'den yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 104 Suriyeli mülteci düzenlenen üç ayrı operasyonla yakalanırken, gözaltına alınan 4 organizatör ise tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmenlere yönelik üç ayrı operasyon düzenledi. Polis ekipleri, daha önce takibe aldığı bir grup Suriyeli mültecinin geçtiğimiz cuma günü deniz kıyısına gitmek için Basmane'den yola çıkması üzerine harekete geçti. Karabağlar Yeşillik Caddesi üzerinde minibüsü durduran polis ekipleri, 19 erkek, 15 kadın, 11 erkek çocuk ve 5 kız çocuğu olmak üzere toplam 50 Suriye uyruklu göçmeni yakalarken, 31 adet can yeleği, 7 adet şambrel can simidi, 3 adet pompa ele geçirdi. Göçmenleri yasa dışı olarak yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı A.Y. ile Suriye uyruklu A.A., İ.O. ve H.S. isimli şüpheliler de yakalandı. Türk vatandaşı A.Y. isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Suriye uyruklu A.A., İ.O. ve H.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AYNI GÜN İKİ AYRI OPERASYON

Polis ekipleri, geçtiğimiz pazartesi günü ise Eski İzmir ile Evka-7 yolu üzerinde kamyon içerisinde 10 erkek, 2 kadın, 6 erkek çocuk olmak üzere toplam 18 Suriye uyruklu göçmeni yakalarken, 14 adet can yeleği ele geçirdi. Göçmenleri yasa dışı olarak yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşları S.Ç. ve M.P., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yine aynı gün polis ekipleri, Belevi mevkii köprü üzerinde minibüs içerisinde 27 erkek, 2 kadın, 4 erkek çocuk ve 3 kız çocuk olmak üzere toplam 36 Suriye uyruklu göçmen yakalarken, 29 adet can yeleği, 25 adet şambrel can simidi, 7 adet pompa ele geçirdi. Göçmenleri yasa dışı olarak yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı İ.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title