Haberler

Mülki İdarelerde Yönetim" Söyleyişi

Bilecik Valisi Nayir: "Yönetim, her hususu ilgilendiren, işletmelerden, sivil toplum kuruluşlarına, kamu yönetimine kadar her safhada yer alan olmazsa olmazlarımızdandır"

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Yönetim, her hususu ilgilendiren, işletmelerden, sivil toplum kuruluşlarına, kamu yönetimine kadar her safhada yer alan olmazsa olmazlarımızdandır" dedi.

Vali Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü, Yönetim ve Denetim Kulübü tarafından "Girişimciler ve yöneticiler İİBF'lilerle buluşuyor" konulu söyleşide, 1978 yılında üniversiteye başladığını ve 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduğunu anlatarak, üst yönetici görevlerinde bulunanların aileleriyle birlikte görevin birer parçası olarak çalıştığını söyledi.

Nayir, 28 yıllık İçişleri Bakanlığı teşkilatı içerisinde 6 ilçede kaymakamlık, 3 ilde vali yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, bu süre zarfında mülki idarenin değişik boyutlarını görme, anlama fırsatı bulduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Yönetim, her hususu ilgilendiren, işletmelerden, sivil toplum kuruluşlarına, kamu yönetimine kadar her safhada yer alan olmazsa olmazlarımızdandır. Yönetimde var olan hususlar, mutlaka yöneten, en az bir yönetilen, bir de otorite kullanımı mutlaka var olması gereken, vazgeçilmez hususlardandır. Başkaları vasıtasıyla iş görme hususu öne çıkıyor. Mutlaka her hususta olduğu gibi burada da hedefler önemli. Yönetim bir süreçtir. Kimi yönetimde kendi hitabetini, kimi de kendi otoritesini kullanarak öne çıkar. Herkesin kendi yönetim tarzını, kendi öğrendikleriyle, kendi becerileriyle, kabiliyetleriyle değerlendirip onunla geliştirebileceği bir metodu olur. Yönetim süreci içerisindeki bu dinamik dönemde mutlaka yeni değişikliklere, yeni hususlara da açık olmalıyız. Bu dinamik süreç, yeniden öğrenmeyi ve mevcut bilgileriniz üzerine bir şeyler daha ilave etmeyi gerektirir. Bu biraz bisiklet sürmek gibi bir şey, durduğunuz anda düşmeye mahkum olursunuz. Merkezi yönetim atamayla iş başına geliyor."

Mülki idareciliğin beklentileri yüksek olan bir görev olduğu ifade eden Vali Nayir, "Diğer mesleklerle kıyasladığımızda artıları olan bir meslek grubu. Ülkemizi emanet edeceğimiz siz gençlere önerim, eğer yapmış olduğunuz işten dolayı tatmin duygusu yüksek bir iş arıyorsanız mülki idare mesleğini seçebilirsiniz" diye konuştu.

Vali Nayir, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. İİBF Dekanı Cüneyt Koyuncu, katılımlarından dolayı Vali Nayir'a üniversitenin ambleminin bulunduğu tabak hediye etti. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Üniversitesi Ahmet Hamdi Nayir Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title