Haberler

Muhtarlardan Mubim'e 3 Bin 74 Başvuru

Antalya Büyükşehir Belediyesinin muhtarların işlerini kolaylaştırmak üzere kurduğu Muhtar Bilgilendirme Merkezine (MUBİM) kurulduğu günden bu yana 3 bin 74 şikayet ve istekte bulunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin muhtarların işlerini kolaylaştırmak üzere kurduğu Muhtar Bilgilendirme Merkezine (MUBİM) kurulduğu günden bu yana 3 bin 74 şikayet ve istekte bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 909 muhtarın talep, şikayet ve önerilerini daha hızlı değerlendirmek amacıyla kurduğu MUBİM hizmet vermeye başladığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Türkiye'de ilk kez uygulanan sistem sayesinde muhtarlar hizmet birimlerine gitmeden telefon, faks, dilekçe, kısa mesaj ve e-mail yoluyla isteklerini işleme koyup, sonucunu öğrenebiliyor.

MUBİM sistemine kayıt edilerek ilgili birimlere gönderilen istek ve şikayetlerle ilgili cevaplar, muhtarlara iletiliyor. Muhtarlar isteklerini sistemden takip ederek, hangi aşamada olduğunu öğreniyor. 1 Aralık 2014 tarihinden bu yana istek ve şikayet almaya başlayan MUBİM'e bugüne kadar 3 bin 74 talepte bulunuldu. Bu taleplerin 2 bin 851'i sonuçlandırıldı.

En çok şikayet ve istekte bulunulan birimlerin başında Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Yollar Şube Müdürlüğü geldi. 572 muhtarın istek ve talepte bulunduğu Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 557 talebi sonuçlandırdı.

420 başvuruyla Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), ikinci sırada yer aldı. ASAT, 420 başvurunun 380'ini sonuçlandırdı. Muhtarların en çok istekte bulunduğu birimler arasında Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Taşınır Mal Şube Müdürlüğü 328, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü 307, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü 208, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü 149, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü 124, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yatırımlar Şube Müdürlüğü 121 başvuru aldı.

En çok malzemeye ihtiyaç duyuldu

Muhtarların MUBİM'den şikayet ve taleplerinin başında, malzeme ihtiyacı geldi. Mezarlık ve yol bakım onarımı, sıcak asfalt, içme suyu, tarımsal sulama, kanalizasyon alt yapı isteği, otobüs durak talebi, köprü menfez yapımı, mezarlık temizliği, içme suyu şebeke yapımı, yağmur suyu drenaj hattı, park yapımı, muhtar evi, hız kesici, mahalle yol yapımı, okul bakım onarımı, çevre düzenlemesi, yoksulluk yardımları, kaldırım onarımı, kavşak düzenlemesi, nazım imar planı isteği ise diğer talepler arasında yer aldı.

En çok istek ve talepte bulunan muhtarlık, Kumluca'nın Kuzca Mahallesi oldu. Kuzca'yı, Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi ve Kumluca'nın Belen Mahallesi izledi.

Kaynak: AA / Yerel

Kumluca Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title