Haberler

Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Muş’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü, Muş'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan program kapsamında Muş Ovası Muhtarlar Derneği üyeleri Vali Seddar Yavuz'u ziyaret etti. Ziyaretin ardından öğretmenevinde program düzenlendi. Programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Muş Ovası Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme, muhtarların yaşadığı sorunlara değindi. Ülke genelinde 50 bin 292 muhtarın görev yaptığını ifade eden Turan Süme, kuruluşundan bu yana 187 yıllık tarihi olan muhtarlık müessesesinin 21. yüzyıla yakışı koşullarda hizmet etmesi için yeni bir köy ve mahalle kanununa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Vali Seddar Yavuz ise, muhtarların çok büyük bir görev ifa ettiğini söyledi. Köy kanununda muhtarların mülki amir, devletin temsilcisi olarak tanımlandığını ifade eden Vali Seddar Yavuz, "Elbette oraya seçimle, iradeyle geliyorsunuz ama diğer taraftan da böylesine bir göreviniz var. Dolayısıyla diğer seçilmişlerden farkınız da var. Sizin güvenlik, asayiş ve diğer kamu hizmetleri gibi bir takım yükümlülükleriniz var. Bu vesileyle zaten devleti temsil noktasında sizleri mülki amir olarak tanımlıyoruz. Bu elbette, sizin görevlerinizi daha zorlaştırıyor" dedi.

Dünyada çok hızlı gelişim ve değişim olduğunu dile getiren Vali Yavuz, özellikle teknolojinin baş döndürür şekilde değiştiğini ve bu doğrultuda görev tanımlarının da değiştiğini söyledi. Muhtarlardan beklentilerin de değiştiğini vurgulayan Yavuz, yeni görev tanımlarına uygun bir şekilde ihtiyaçların karşılanması gerektiğini altını çizdi.

Türkiye'nin hızla gelişip büyüdüğünü ve kalkındığını belirten Vali Yavuz, "Özellikle son 14 yılda Türkiye'nin geldiği gelişmişlik düzeyini aslında geçmişe bakarak ancak kıyaslayabiliriz. O yüzden de bugün de karşılaştığımız sorunlarımız devam ediyor. Eskiye kıyasla refahın tabana yayılması noktasında daha iyi yerdeyiz. Bölge açısından bakarsak, huzur ortamının devamı elbette bu bölgedeki kamu hizmetleri başta olmak üzere refahın artışına katkı sunacaktır. Şu anda Muş'un bölgedeki diğer şehirlere göre huzur ortamının içinde olması, güvenliğin aşağı yukarı net şekilde sağlanmış olması ve Muş halkının birlik, beraberlik ve kardeşliğe sımsıkı sarılması, teröre şiddete mesafe koyması, elbette bize ciddi bir avantaj sağlıyor" diye konuştu.

FETÖ'nün dindar nesil adı altında katil nesil yetiştirdiğini ifade eden Vali Yavuz, "Bunlar, 'biz dindarız, biz dini yayıyoruz, hizmet ediyoruz, altın nesli yetiştiriyoruz' derken katil nesil yetiştirdiler. Bunlar 241 vatandaşımızı şehit ettiler. Dolaysıyla aslında hedef gayet açık Türkiye Cumhuriyeti Devletini yok etmektir. Ama Allah bu milleti seviyor, hiç şüphemiz olmasın. Biz önüne sonunda galip geleceğiz. Göreceksiniz bütün bu kurulan tuzaklar hep boşa çıkacak Türkiye, Allah'ın izniyle bu kan ve gözyaşını dindirecek. Zor olacak, bedel ödeyeceğiz ama bunu mutlaka başaracağız. Yeter ki biz, biz olalım, biz tarihimize, medeniyetimize, inancımıza sırtımızı dönmeyelim. Yeter ki adımız Ahmet kendimiz Coni gibi olmayalım. Biz Ahmet gibi Ahmet olalım Hasan gibi Hasan olalım Hüseyin gibi Hüseyin olalım ama adımız Hasan, adımız Hüseyin, adımız Mehmet, kendimiz Coni olursa elbette saflarımız bir olmaz" ifadelerini kullandı.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Feyat Asya Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title