Haberler

Muhtarlar Günü

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "AK Parti gitsin demek Türkiye'nin geleceği için bir projesi olmayanların söylemidir.

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "AK Parti gitsin demek Türkiye'nin geleceği için bir projesi olmayanların söylemidir. Daha iyi projeniz varsa, daha iyisini yapacaksanız gelin onu millete söyleyin. Asla öyle bir şey diyemiyorlar" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Muhtarlar Günü dolaysıyla bir otelde düzenlenen programda konuşan Gül, geçmişte Türkiye'de seçilmişlere ve seçilmişleri seçen millete tepeden bakma anlayışının olduğunu, bu anlayışın milleti, 'sadece oy veren ama hesap sormayan' olarak gördüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı'nın parlamento tarafından seçildiğini anımsatan Gül, 2007 tarihinde çok önemli bir anayasa değişikliğiyle yapılan referandumda millet 'evet cumhurbaşkanını ben seçmek istiyorum' dediğini kaydetti.

Bunun Türkiye demokrasi tarihinde çok önemli bir adım olduğunu belirten Gül, her şeye rağmen her zaman milletin kazandığını söyledi.

Gül, şöyle konuştu:

"Bu ülkede darbecilere karşı millet kazanmıştır. Hukuk darbesi yaparak yargı üzerinden bu millete tepeden bakanlara karşı millet kazanmıştır. Bu milletin adamı olarak Menderes'i idam etmek isteyenlere karşı yine millet omuz omuza durarak milletin adamlarını yine canla başla bu ülkenin başına getirmiştir. Bakın 7 Haziran'dan sonra yaşadığımız 4 aylık süreci çok iyi düşünelim. 'AK Parti gitsin' peki daha mı iyi oluyor? Huzurumuz, istikrarımız daha mı iyi oldu? Bakın tek başına iktidar olmazsa huzur, ekonomik güvence ve gelecek asla iyi olmuyor. Bakın İtalya'da bir kanun çıkardılar. 'Koalisyonu yasaklayalım' diye bir kanun. Neden? Bütün Avrupa ülkeleri krizde, yanı başımızda Yunanistan; şimdi krizle boğuşuyor. Neden? Çünkü koalisyonlarla bir ülke asla yönetilemez. AK Parti gitsin demek Türkiye'nin geleceği için bir projesi olmayanların söylemidir. Daha iyi projeniz varsa, daha iyisini yapacaksanız gelin onu millete söyleyin. Asla öyle bir şey diyemiyorlar."

AK Parti dışında hiç bir partinin iktidara gelmek için oy istemediğini dile getiren Gül, bütün partilerin, "Bana oy verin koalisyona ortak olayım" dediğini kaydetti.

İktidara gelmek için oy isteyen tek partinin AK Parti olduğunu ifade eden Gül, şöyle devam etti:

"Bu iş parti meselesinden çok, memleket meselesi. Eğer bu 4 aylık süreçte yaşananlar hepimizin hoşuna gidiyorsa diyecek hiç bir lafım yok. Bakınız ülkemizde terör saldırıları var, tek başına bir iktidar olmuyor. Bütün partilere çağrı yaptığımız halde CHP kaçtı, HDP sırtını terör örgütüne dayıyor, MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli de her şeye 'hayır' diyor. Sen milliyetçilikten bahsediyorsun. Gerçek milliyetçilik bu terör saldırılarının olduğu, saldırıların arttığı bir yerde taşın altına elini koymak değil mi?"

Terörle mücadele konusunda hükumetin kararlılığına değinen Gül, "Bu ülkede bir terörist bile kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek buna kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkenin bölge halkını silah zoruyla, tehdit, baskı, şantaj yapanlara karşı asla bu milletin birliğini, beraberliğini kimseye bozdurmayacağız" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu telefonla müjde verdi

Abdulhamit Gül'ün telefonundan salonda bulunan muhtarlara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu da Trabzon mitinginde verdiği müjdeyi yineleyerek, muhtar maaşlarının bin 300 lira olarak düzenleneceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Size iki müjde ilettim. Bugün yayınladığımız genelgeyle 19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan ediyoruz. İkincisi de uzun zamandır sizlerden gelen talepleri de göze alarak 950 lira olan maaşları asgari ücret düzeyine çekiyoruz ve bütün muhtarlarımıza bundan sonra inşallah bin 300 lira maaş ödenecek" dedi.

Davutoğlu'nun konuşması solonda büyük alkış aldı.

Programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekilleri Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, AK Parti il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title