Haberler

Muhtardan Meclis Üyesine Hizmet Suçlaması

Milas'ın Sarıkaya Köyü Muhtarı Sadık Baş, MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kocabaş'ın kendi köyüyle ilgili hizmet üretmediğini iddia etti.

Milas'ın Sarıkaya Köyü Muhtarı Sadık Baş, MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kocabaş'ın kendi köyüyle ilgili hizmet üretmediğini iddia etti.

Sarıkaya köyünde şebeke suyuna yağmur suyu karıştığı yönünde MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kocabaş'ın iddialarının ardından köy muhtarı Sadık Baş, açıklama yaptı.

Kocabaş'ın kendi köyüne hizmet etmek yerine şahıslarla uğraştığını savunan Baş, "Köyümüz ve bölgemizde ocak ayı içinde büyük sel felaketi oldu. Köy yollarını ve köy şebeke su borularını sel aldı. Afet oldu. Boruların kırılması sırasında yağmur suyu karışmıştır. İl genel meclis üyelerinin bazıları köyümüze gelerek incelemelerde bulundu. Bazıları da telefonla arayarak sorunlar hakkında benden bilgi aldılar. Sarıkaya, sizin köyünüz idi madem; siz köyünüze gelerek neden durum hakkında bilgi alıp yapılacak işlere yardımcı olmadınız? Sen daha afeti fırsat bilip nemalanmak, ucuz siyaset yapmak istiyorsun" şeklinde konuştu.

Muhtar Baş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "13 yıldır bu yana muhtarım. Siz de 13 yıldır ilçe başkanlığı ve daha sonra il genel meclis üyeliği yaptınız. Bugüne kadar hangi köyüne hangi çiviye çaktın? Sen hizmet değil şahıslarla uğraşmayı ve hizmetlere köstek olmaya çalışıyorsun. Sen hizmet yapmadın diye benim köyüm hizmetlerden kalmıyor. Devlet yetkilileri, mülki daire amiri sayesinde köyümüze güzel hizmetler yapıyoruz. Sürekli şahsımla uğraşarak köye yapılacak hizmetleri engellemeye çalışıyorsunuz. 2 Şubat 2012 tarihinde yerel gazetede açıklama yapmışsınız. 'Köyde çamurlu su içiliyor, insanlarda ishal, kusma ve bulaşıcı hastalık çoğaldı' diyorsunuz.

Köyümüzde Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen aile hekimliği var. Haftada bir gün görev yapıyor. Köyümüzde aile hekimliği göreve başladığından bu yana hangi hastada bu gibi rahatsızlıklar görülmüş? Bunu bana ispatla, köylüler de öğrensin. Her gün aile hekimliği ile yakından bu konuları görüşüyoruz. Köyümüzde herhangi bir rahatsızlığa ya da vakaya rastlanmamıştır. Aynı zamanda Milas Toplum Sağlığı Merkezi ile de devamlı temas halindeyiz gerekli çalışmaları yapıyoruz. Suda oluşan mikrobiyolojik kirlilik yoktur. 01 Şubat 2012 tarihli bakteroloji raporu bulunmaktadır. Şunu merak ediyorum; Milas'ın 114 köyü var. Bu köylerin bazıları da bizim köydeki gibi afete uğramıştır. İl genel meclisi üyesi olarak bütün köylere karşı sorumlu olduğunuzu düşünüyorum. Acaba o köyler için de neler yaptığınızı merak ediyorum." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocabaş Sadık Baş Sarıkaya Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title