Haberler

Muhtar Osun: Mardinkapı ile Saraykapı Arası Çevre Yolu İstiyoruz

Güncelleme:

Babası ve abisinden devraldığı muhtarlık görevini ailesi adına 72 yıldır aralıksız olarak sürdüren Nizamettin Osun, mahalle sorunlarını anlattı.

3 Bin 821 Seçmenli Hasırlı Mahallesinin Muhtarı Nizamettin Osun, terk edilmiş evlerin hafriyatlarının atılamamasının da büyük bir sıkıntı olduğunu ifade ederken, "Bu yılık evlerin sahipleri Diyarbakır'da yaşamıyor, hafriyatların atılabilmesi için onların imzası lazım. Bu nedenle Belediye de bu evlere dokunamıyor. Bu da ayrı bir sıkıntı, ancak en önemlisi sorunumuz Mardinkapı ile Saraykapı arasında bir çevre yolunun olmaması. Böyle bir çevre yolu mahalleyi yeniden ayağı kaldıracak" dedi.

Sülalece Muhtar Dedikleri Olay Bu Olsa Gerek

72 yıllık aileden gelen muhtarlık serüvenini de anlatan Osun, "Rahmetli babam 48 sene kesintisiz Hasırlı Mahalle muhtarlığı yaptı. Babam vefat edince Ağabeyim Abdulkahir Osun 10 yıl süreyle bu mahallenin muhtarlığını yaptı. Ancak Ağabeyim de 2001'de vefat edince bu kez ben aday oldum ve kazandım. 14 yıldır bu mahallenin muhtarıyım. Birçok kez rakiplerimiz oldu ama mahalle sakinleri bizi çok seviyor ve her seferinde sandıktan biz zaferle çıktık. Mesleğimi çok seviyorum" diye konuştu.

"Ben de Bu Mahallenin Başkanıyım"

Mahalle sakinleri tarafından çok sevilip "Nizamettin Başkan" olarak isimlendirilen Muhtar Osun, bu başkanlık konusuna da şöyle açıklık getirdi: " Diyarbakır'da çok sevilen insanlara başkan deniyor. Mesela Selahattin Başkan (Selahattin Demirtaş), Osman Başkan (Osman Baydemir) gibi. Ben de bu mahallenin seçilmişiyim. Yani başkanıyım. Zaten bu insanlar beni sevmezse bana oy verim seçmezlerdi. Kaldı ki ben de onları çok seviyorum. Mesela makamın 7/ 24 saat haklımızın hizmetindedir."

Mahallenin Sorunlarını Bir Bir Dile Getirdi

Mahallerinin sorunlarını da anlatmaya başlayan Muhtar Osun, "Mahallemizin nüfusu her geçen yıl biraz daha azalıyor. Bu bölgede kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde bir sürü ev yıkıldı. Bunun yanı sıra maddi anlamda kendini toparlayan mahalleliler nispeten daha iyi bölgelere taşınıyor. Bu nedenle seçmen sayımız 3 Bin 821'e kadar düştü. Buranın yeniden canlanması gerekiyor. Bunun yolu da Mardinkapı ile Saraykapı'yı bir birine bağlayacak çevre yolundan geçiyor. Eğer büyüklerimiz Surların kenarından Mardinkapı'dan başlayıp Saraykapı'da tamamlanacak bir çevre yolu yaparlar ise burası yeniden canlanacak. Buralara gelen yerli ve yabancı turist sayısı artacak. Çünkü buradan Dicle Vadisine çok güzel bir bakış var. İnsanlar buraları görmek isteyecekler. Burası Diyarbakır'ın en güzel yeridir. Roma sokakları Avrupa'da ne ise modern Diyarbakır için de Sur İçindeki sokaklar aynı öneme sahiptir" dedi.

Osun, daha sonra mahalledeki harabelere ait hafriyatların atılması için bunların sahiplerine bir şekilde ulaşılması ve gerekli iznin alınmasının ardından temizlik operasyonunun başlatılması gerektiğine işaret etti.


Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Yerel

Osman Başkan Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title