Haberler

Muhtar, Köye Gelen Kaymakama Tandırda Kaz İkram Etti

Güncelleme:

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Söğütlü Köyü Muhtarı Satılmış Özbek,davet ettiği Kaymakam Faruk Erdem,Belediye Başkanı Erçetin Altay'a tandırda pişirilen kaz ikram etti.

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Söğütlü Köyü Muhtarı Satılmış Özbek, davet ettiği Kaymakam Faruk Erdem, Belediye Başkanı Erçetin Altay'a köydeki tandırda pişirilen kaz ikram etti.

Söğütlü Köyü Muhtarı Satılmış Özbek, Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Belediye Başkanı Erçetin Altay, Cumhuriyet Savcıları, Jandarma Komutanı, Emniyet Amirini köye davet etti. Satılmış ailesinin kadınları tarafından yakılan tandırda kaz pişirdi. Protokol üyeleri yemek öncesi tandırda kazın nasıl pişirildiğini yakından inceledi. Tandırın yanındaki sobada da konuklar için tereyağlı bulgur ve pirinç pilavı hazırlandı. Ayran aşı çorbasının ardından tandırdan çıkarılan kaz, kadınların hünerli ellerinde parçalandı ve pilavla birlikte ikram edildi.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, muhtarın daveti üzerine köye geldiklerini ilçede görev yapan bürokratların ilk kez tandırda kaz yediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erçetin Altay da, kazı hassas ve narin bir hayvan olarak nitelendirirken, "Her şeyi yemez ve suyu da çok sever. Eksi 40 derecede bile su ile oynamayı çok sever. Beslendiği alanlarda olsun seçerek buğday yiyen ender kanatlılardan biridir. O narin hayvanın tandırda hazırlanması daha doğal daha organik oluyor. O yüzden muhtara ve emeği olan herkese de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhtar Satılmış Özbek ise köylerinin bir geleneğini uyguladığını ve ilçe protokolün tandırda kaz ikram ettiklerini anlattı. Özbek, "Kaymakam Erdem, halkla iç içe olmayı seviyor. Konuklarımıza yöresel olarak kaz, tereyağlı pilav hazırladık ve ikram ettik. Bizim gelenek ve göreneklerimiz böyledir. Köylüler misafiri çok sever" dedi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erçetin Altay Faruk Erdem Arpaçay Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title