Haberler

Muhtar, Define Avcılarına Göz Açtırmıyor

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde, Karadeniz Bölgesi'nde ender rastlanabilecek oluşumlardan peri bacasına benzer kayalar define avcılarının uğrak yeri olunca doğal güzelliğiyle ön plana çıkan kayaların tahrip edilmemesi için köy muhtarı büyük çaba...

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde, Karadeniz Bölgesi'nde ender rastlanabilecek oluşumlardan peri bacasına benzer kayalar define avcılarının uğrak yeri olunca doğal güzelliğiyle ön plana çıkan kayaların tahrip edilmemesi için köy muhtarı büyük çaba gösteriyor.

Kabadüz ilçesine bağlı Dişkaya Köyü Muhtarı Adem Dişkaya, yıllardır dilden dile kayalarda hazine var söylentisinin dolaştığını, birkaç yıl öncesinde jandarmanın bir gurup kişiyi kayalar üzerinde define ararken yakaladığını söyledi.

Köyünün ve kendi soyadını taşıyan Dişkaya'nın doğal güzelliğiyle bölgeye kazandırılmasının gerektiğini ifade eden Muhtar Adem Dişkaya, "Bence peri bacalarına benzeyen bu kayaların bir benzerinin daha Karadeniz Bölgesi'nde olmadığını düşünüyorum. Binlerce yılda oluşmuş bu kayaların doğal güzelliğini herkes görmelidir" dedi.

Dişkaya'da hazine var söylentisinin define avcılarının dikkatini çektiğinin altını çizen Muhtar Dişkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son yıllarda köyümde bulunan kayalara define aramak için kişiler gelmeye başladı. Biz bu gelen kişileri emniyet güçlerine bildirdik. Sürekli Dişkaya'nın etrafında gözetim altında tutmamdan dolayı kaçak kazı yapamayacaklarını anlayan define avcıları resmi yolla kazı yapmak istediklerini öğrendim. Bir efsane uğruna binlerce yılda oluşmuş kayaları kimseye tahrip ettirmem. Bu kayaları define arayarak tahrip etmektense, doğal güzelliğini birlikte tüm ülkeye duyuralım. Karadeniz'in Kapodakya'sı olsun." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Bölgesi Kabadüz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title