Haberler

Muhtar Adayı Ev Kadını, Sandıkta 5 Erkekle Yarışacak

Biga ilçesine bağlı Çeltik köyünde yaşayan bir ev kadını, muhtarlığı kazanabilmek için 30 Mart'ta 5 erkek adayın karşısına çıkacak Muhtar adayı Pınarcı: "Erkekler, 'Kadından muhtar olmaz' diye düşünüyor ancak kadından da muhtar olabileceğini onlara göstereceğim"

SERTEN AKKAYA - Biga ilçesine bağlı Çeltik köyünde, muhtar adayı ev kadını Ayşe Pınarcı (49), seçimde 5 erkek adaya karşı mücadele edecek.

Pınarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 350 hanede 295 seçmenin bulunduğu köyünde 30 Mart'taki seçime yönelik ziyaretlerini sürdürdüğünü belirterek, özellikle kadınların, kendisine destek olacağı yönünde sözler aldığını söyledi.

Köyünden, evlenince yaklaşık 26 yıl önce ayrıldığını dile getiren Pınarcı, eşinin görevi dolayısıyla yıllardır Çeltik'ten uzak kaldığını anlattı.

Pınarcı, iki çocuk annesi olduğunu ifade ederek, annesi ve 4 erkek kardeşinin, Çeltik'te yaşadığı bilgisini verdi.

Akrabaları ve köylülerinden uzak kaldığı yıllarda onlarla irtibatını hiç kesmediğini bildiren Pınarcı, şöyle konuştu:

"Adaylığımı açıkladığım günden itibaren köyde yaşamaya başladım. Köyümü çok seviyorum. Erkekler, 'Kadından muhtar olmaz' diye düşünüyor ancak kadından da muhtar olabileceğini onlara göstereceğim. Köyde genç nüfus oldukça azaldı. Kalanlar için yeni ve iyi iş imkanları sağlamak istiyorum. Köyümüzün daha temiz olması için çalışacağım. Düğün salonumuz, oyun parkımız yok. Yaşlılarımız evlerine kapandı. Onların bir araya gelip güzel vakit geçirebileceği mekanlar oluşturmak istiyorum. Geziler düzenleyip insanlarımızı farklı yerlere götürerek köyün dışındaki hayatı onlara göstermeyi hedefliyorum. Kadınlarımızın, ürettiği iğne oyalarını hak ettiği fiyatlardan satabilmesi için yeni pazarlar arayışındayım. Köyümüzün geçim kaynağı hayvancılık. Kadınlarımıza Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli hibe kredi alabilmeleri için yardımcı olacağım."

Yollara parke taşlar döşetip tertemiz, örnek bir köy oluşturmak istediğini vurgulayan Pınarcı, muhtarlığı kazanma yolunda iddialı olduğunu sözlerine ekledi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title