Haberler

Muhtaç Ailelere Kömür Yardımı

Altıeylül Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Sayan bu yıl Balıkesir il geneline yardıma muhtaç ailelere 26 bin 100 ton kömür dağıtılacağını açıkladı.

Altıeylül Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Sayan bu yıl Balıkesir il geneline yardıma muhtaç ailelere 26 bin 100 ton kömür dağıtılacağını açıkladı.

Yaklaşan kış mevsimi öncesi yardıma muhtaç ailelere kömür dağıtımına başlandığını açıklayan Altıeylül Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Sayan bu yıl Balıkesir il geneline 26 bin 100 ton kömür dağıtılacağını belirterek " Kömür geçen yıl Kütahya'dan geliyordu bu gelen kömürler hem Balıkesir'in hava kirliği açısından hemde yanış itibariyle verimli olmadı ve istenileni vermedi. Balıkesir bu nedenle tekrar Ege Linyit İşletmelerinden kömür almaya başladı. Şuana kadar Nisan ayından başlayarak Eylül ayına kadar Gömeç, Havran, İvrindi, Kepsut, Savaştepe ve Sındırgı ilçelerimizin de kömür dağıtımı tamamlandı. Dağıtım bu ay içerisinde de devam ediyor, Altıeylül Sosyal Yardımlaşma Vakfının kömür dağıtımı bitmek üzere, Karesi ilçesinde de 127 ton dağıtımı yapılacak kömür var ve dağıtımına devam ediliyor. Kömür dağıtımına başlanmayan 5 ilçemiz var. Bandırma, Burhaniye, Erdek, Marmara Adası ve Manyas turistik ilçeler olduğu için kendileri Eylül ayında dağıtılmasını istediler ancak kurban bayramına denk geldiği için bir takım aksamalar oldu. Ekim ayı sonuna kadar bu ilçelerde de kömür dağıtımı bitmiş olacak. 26 bin 100 ton kömürden 15 bin 488 tonu sevk edilmiş. Altıeylül Vakfı bu sene 2 bin ton Karesi ise 2 bin 300 ton kömür talebinde bulundu" dedi.

650 sığınmacı aileye yardım

Yapılan gıda yardımları hakkında da bilgiler veren Sayan " Vakıflar tarafından yapılan gıda yardımları da 10 Ekime kadar devam ediyor. Bu yardım özellikle birinci derecede muhtaç kişiler, yaşlılar, engelliler ile şehit ve gazi aileleri. Bunlar 10 Ekime kadar bankadan gidip paralarını tahsil edebiliyor. Merkez Vakfı olarak 1 yıl içinde 3 kere sığınmacılara 1 kişiye 100, 2 kişi 150, 3 kişi 200, 4-5 kişi 250, 6 kişi 300 lira 7 ve üzerindeki kişiler içinse 350 lira olmak üzere 14 Ekimden itibaren paralarını alacaklar. Balıkesir halkı tarafından anlaşılan yanlış bir algı var. Sanılıyor ki bunların tüm ihtiyaçları karşılanıyor kesinlikle böyle bir şey yok. Bizden yardım alan 650 sığınmacı civarında aile var. Ancak bize gelmeyen ailelerde de var ya durumları iyi oldukları, yada bilmedikleri için. Biz 4 ayda bir yardım yapabiliyoruz bunlara ancak aşlarına tuz katabiliyoruz" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Sayan Balıkesir Altıeylül Eylül Yerel Haberler

title