Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü Davasında Duruşma Ertelendi

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, 5 kişi ile birlikte bindiği helikopterin düşmesi sonucu ölümünde, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılandığı davanın 12'nci duruşması görüldü. FETÖ/PDY soruşturmasından tutuklu bulunan Özmen'in katılmadığı duruşma, eksiklerin giderilmesi için 28 Nisan'a ertelendi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ederken 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun bacağı kırık, ambulansla hastaneye götürülüyor' bilgi notuyla çalışmaların aksamasına neden olduğu iddiasıyla 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Dursun Özmen'in yargılanmasına Kahramanmaraş 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. FETÖ/PDY soruşturmasından tutuklu bulunan Özmen'in katılmadığı duruşma, eksiklerin giderilmesi için 28 Nisan'a ertelendi.

Duruşma sonunda adliye önünde partililerle birlikte bir açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, görülen davanın ana dava olmadığını anımsatarak, "Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın dava sürecinde bugün 12'nci duruşma gerçekleştirildi. Biliyorsunuz bu ana soruşturma dosyası sonrası açılmış bir dava değil, tefrik edilmiş bir konu. Kahramanmaraş'tan, Kayseri'ye ve bazı illere gönderilen 'Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu geliyor' bilgi notunun sahibi dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen'le ilgili sürdürülen bir dava. 12'incisi gerçekleştirildi ve inşallah 28 Nisan'da 13'üncüsü için yine burada olacağız" diye konuştu.

Destici ayrıca, ana davayla ilgili verilen takipsizlik kararına yaptıkları itirazın sonuçlanmadığını, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan yeni belge ve iddialar üzerine yaptıkları başvurunun adından Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın ise devam ettiğini kaydetti. Destici, şöyle devam etti:

"Biz başından itibaren 'Burada ana şüpheler var ve bu şüpheler ortadan kaldırılıncaya kadar, aydınlatılıncaya kadar biz bu sürecin takipçisi olacağız arkadaşlarımızla birlikte' dedik. Daha öncede ifade ettim kimse bizim yılgınlık, yorgunluk göstermemizi, bıkmamızı, usanmamızı, korkmamızı beklemesin. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada camiamız, arkadaşlarımız, avukatlarımız hep birlikte hukukun üstünlüğüne inanan vatandaşlarımızla birlikte bu süreci takip etmeye devam edeceğiz."

Avrupa Türk Birliği Federasyonu Genel Başkanı, aynı zamanda merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun da akrabası olan Erol Yazıcıoğlu ise yönetim kurluyla birlikte davayı izlemek için Kahramanmaraş'a geldiklerini söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümün bir suikast olduğunu belirten Erol Yazıcıoğlu, "Şehit liderimiz hep adalet arardı. Biz de onun ayak izlerine basarak Anadolu'muzda adaletin muhakkak bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title