Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu İçin Sivas'tan Ankara'ya Yürüyecek

Yerel Hak-Sen Sivas İl Başkanı Nuri Çayır, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümünün 7’inci yıl dönümü nedeniyle Sivas’tan, Ankara’ya yürüyecek.

Yerel Hak-Sen Sivas İl Başkanı Nuri Çayır, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümünün 7'inci yıl dönümü nedeniyle Sivas'tan, Ankara'ya yürüyecek.

BBP'li Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından 7 yıl geçti. Yerel Hak-Sen Sivas İl Başkanı Nuri Çayır, aradan geçen 7 yıl geçmesine rağmen, olayın aydınlatılamaması nedeniyle Sivas'tan, Ankara'ya 'Adalet İstiyoruz' adlı yürüyüş düzenlemeye karar verdi. Tek başına kent meydanından elinde 'Muhsin Başkan için Adalet İstiyoruz' yazılı pankart ve sırtında Türk Bayrağı ile kişisel protestosunu başlatan Çayır, yalnızca gündüzleri yürüyerek Ankara'ya ulaşmaya çalışacak.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatındaki yerinin kelimelerle ifade edilemeyeceğini söyleyen Çayır, "Delikanlılığa yeni adım attığımız yıllarda onun fikirleriyle tanıştık. Onun duruşunu, tavrını kendimize örnek aldık. Delikanlılığı, adamlığı ondan öğrendik. Şehit olduğuna imanımız tam olduğu için mekanının cennet olduğuna da şüphemiz yok. Bu yüzden onunla ilgili dualarımız cennetteki makamının daha yüksek, efendimize komşu olması için ve suikast olayının bir an önce aydınlanıp suçlularının cezalarını bulması yönünde. Bundan dolayıdır ki bu kutlu günde Türklerin bayramında Sivas'tan, Ankara'ya Muhsin Başkan ve şehitlerimiz için 'Adalet istiyoruz' adlı yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu ışık gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için tarih sayfaların yerini alacaktır" diye konuştu.

Yürüyüşü tek başına gerçekleştireceğini belirten Çayır, "Buradan Yıldızeli'ne 47 kilometre yürüyeceğim. Orada dinleneceğim. Sabah 5'de de Akdağmadeni'ne yürüyeceğim. Orada da bir dinlenme yaptıktan sonra da Yozgat'a yürüyeceğim. Tabi sağlığımız el verirse yol boyunca yürüyeceğim, gece yürümeyeceğim. Sağlığımız el verirse devam edeceğiz. Yoksa Yozgat'tan araçla Ankara'ya, Ankara'dan da 40 kilometre kalası Tacettin Dergahı'na doğru yürüyeceğiz. Bundaki amacımız bir ışık olmak, farkındalık yaratmak, kamuoyunda dinlendirmektir. Hiçbir siyasi amacımız yoktur. Allah rızası için ve Muhsin başkana sadakatimiz ve vefamız için bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Sivas Politika Haberler

title