Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu Davasında Takipsizlik Kararı Verilmesi

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin merhum Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişiden biri olan BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ ve bazı aileler, bir süre önce takipsizlik kararı verilen davanın yeniden açılması durumunda müdahil olmak için başvuruda bulundu.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin merhum Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişiden biri olan BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ ve bazı aileler, bir süre önce takipsizlik kararı verilen davanın yeniden açılması durumunda müdahil olmak için başvuruda bulundu.

Ahmet Üstandağ, Sivas Adliyesi önünde kazada yaşamını yitirenlerin aileleri adına yaptığı basın açıklamasında, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain kalkışmasında ve son günlerde yaşanan terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini, birliğe ve dirliğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Üstündağ, şunları kaydetti:

"Bir gecede bu haince kalkışmayı bertaraf eden, demokrasiye sahip çıkan, özgür, bağımsız olarak yaşamak için ant içen aziz milletimizi tebrik ediyorum. Allah bir daha bu günleri göstermesin. Başarısız olan bu girişimle toparlanmak isteyen FETÖ, bir süredir sessiz olan, kanla beslenen PKK terör örgütünden yardım isteyerek, terörün kanlı yüzünü doğuda masum vatandaşlarımıza bir kere daha göstermiştir. FETÖ, PKK, DAEŞ Türkiye'nin iç güvenliğini ve sınır güvenliğini tehdit etmektedir. Bu tehdide hiçbir zaman boyun eğmeyecek devletimizin ve aziz milletimizin yanında olacağız."

Dış güçlerin ve onların uzantılarının, soyut, somut birçok bilgi, belge, tanık, radar görüntüleri olmasına rağmen zaman aşımı kavramını iyi kullandığını ve Muhsin Yazıcıoğlu ile yol arkadaşlarının ölümüyle ilgili davada takipsizlik kararı verilmesine neden olduğunu savunan Üstündağ, takipsizlik kararına da itiraz etmelerine rağmen henüz sonuç alamadıklarını söyledi.

Üstündağ, her ortamda Türk milletine ve yargısına güvenlerinin tam olduğunu belirttiklerini, gelinen noktada bu düşüncelerini de gözden geçireceklerini, adalet kavramının önce kalplere ve vicdanlara nüksetmesi gerektiğini anlattı.

Turgut Özal, Adnan Kahveci, Eşref Bitlis, Ali Gaffar Okkan, Recep Yazıcıoğlu, Uğur Mumcu ile ASELSAN mühendisi birçok bilim adamının suikast dosyalarının tozlu raflara kaldırıldığını öne süren Üstündağ, şöyle devam etti:

"Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının uğradıkları suikast son olacak mı? Biz bunun mücadelesini veriyoruz. ya uyanırız bu uykudan, bu milletin yetiştirdiği öz evlatlarına sahip çıkarız ya da yok olmaya mahkum oluruz. Unutmayalım, böyle insanlar kolay yetişmiyor. Konuyla ilgili süreçten duyduğumuz rahatsızlığı, FETÖ yapılanmasının bu suikastte parmağının olduğunu ve bazı önemli durumları paylaşmak için aileler olarak sayın cumhurbaşkanımızdan yaklaşık olarak 2-3 senedir defalarca randevu talep ettik. Ama herhangi bir dönüş olmadı. Biz bu randevunun cumhurbaşkanımızın yanındaki FETÖ yapılanması ve durumdan rahatsızlık duyan kişiler tarafından engellendiği kanaatindeyiz. Mahkemenin vermiş olduğu bu takipsizlik kararı bizleri derinden üzse de ilgili mahkemeye davanın yeniden açılması için müracaatımızı yaptık. Davayı gerekirse Anayasa Mahkemesine, orası da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğimizin bilinmesini istiyorum."

Ahmet Üstandağ, bir soru üzerine ise, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te suikast girişiminde bulunan ve tutuklananlar arasında yer alan bazı askerlerin, helikopter kazasının ardından kaza kırım ekibinde yer alan ve helikopterden parça çalanlar arasında olduğunu anımsatarak, "Ordu mensubu astsubaylar FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıyorlarsa bu kazanın da FETÖ ile bir bağlantısı vardır." şeklinde konuştu.

Üstündağ ile aynı kazada yaşamını yitiren BBP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın ağabeyi Turan Yancı, Kahramanmaraş'ta görülen ve bir süre önce takipsizlik kararı verilen davanın yeniden açılması durumunda müdahil olmak için dilekçelerini Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti. İsmail Güneş'in ablası Melek İlkay'ın da müdahil olmak için dilekçe vereceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Sivas Adliyesi Erhan Üstündağ Politika Güncel Haberler

title