Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu Davasında Takipsizlik Kararı Verilmesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Isparta İl Başkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Isparta İl Başkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

BBP Isparta İl Başkanı Şener Taşören, Isparta Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, merhum genel başkanları Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin soruşturmada verilen takipsizlik kararının kaldırılması için tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da ilgili sulh ceza hakimliğine itiraz dilekçesini vereceklerini söyledi.

Delil ve belgeleri dosyada mevcut iken planlı, programlı ve tasarlayarak Yazıcıoğlu'nun öldürüldüğü, ölüme terk edildiği sabit olduğu halde onun dosyasının kapatılması için üstün gayret gösterilmesini üzülerek takip ettiklerini ifade eden Taşören, "Daha önce de bir kısım şüpheliler hakkında takipsizlik verilmişti. Şimdi tüm şüpheliler yönünden verilen takipsizliği de anlamamız ve kabullenmemiz mümkün değildir. Bizler gerçeğin peşindeyiz. Maddi gerçekleri, dosyada var olan delilleri yok sayarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararını kabul etmiyoruz." dedi.

Taşören, bu kararın kaldırılarak tüm şüpheliler yönünden mevcut deliller doğrultusunda yargılama yapılması için kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılarak dosyanın savcılığa iade edilmesine karar verilmesini talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Taşören, ilgili dilekçeyi nöbetçi sulh ceza hakimliğine verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title