Haberler

Mühendis ve Mimarlar Haftası

Kırklareli'nde Mühendis ve Mimarlar Haftası dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi.

Kırklareli'nde Mühendis ve Mimarlar Haftası dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi.

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulunca Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Özkan, törende yaptığı konuşmada, Mühendis ve Mimarlar Haftası'nın kutlu olması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birinin TMMOB olduğunu ifade eden Özkan, meslek kuruluşunun Anayasa'nın 135. maddesinde belirtilen kamu kurumu niteliği taşıdığını belirtti.

Birliğin 10 meslek odasından yaklaşık 8 bin üyesinin bulunduğunu kaydeden Özkan, şunları söyledi:

"Örgütsel bütünlüğü ve bağımsızlığını koruyan TMMOB gücünü sadece üyesinden alan bilimsel ve teknik çalışmalarda bulunan meslek ve meslektaş sorunlarını ülkenin ve halkın sorunlarından ayrı tutulamayacağından hareketle toplum yararı ve ülke çıkarını esas alan bir çizgide yürümektedir. TMMOB sahip olduğu birikim ve deneyimlerini mevcut sorunların tespitinde değerlendirmekte ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin dile getirilmesinde azami çabayı ön planda tutmayı kendine görev bilmektedir. Bu görevin yerine getirilmesinde sosyal ve kültürel aktiviteleri de hayata geçirerek üyeleri arasındaki birliğin pekiştirilmesi, aynı zamanda meslektaşlarımızın toplumla kaynaşmasını sağlamayı da gerçekleştirmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title