Haberler

Mühendis Kardeşlerin Büyük Başarısı

Güncelleme:

Ziraat mühendisi kardeşler, kendi arazilerinde ürettikleri doğal kavunları tanıtarak, sebze ve meyve genlerinin korunması çağrısında bulundular.

Batman Merkez Dövecik (Malégır) Köyünde ikamet eden Ziraat Yüksek Mühendisi Yasin Ekinci ve yine Ziraat Mühendisi olan kardeşi Mehmet Taha Ekinci, eski kavun türlerini yeniden üretmeye başladılar.

Gübreleme yapmadan ve olası bitki hastalıklarına karşı da doğal yöntemlerle müdahalede bulunan Mühendis kardeşler, “dedelerimizin zamanında revaçta olan ve tamamen doğal bir şekilde üretilen kavunları, yine o eski metotlarla doğal seleksiyonlar yapılarak üretilmiştir. 5-6 çeşidi olan ‘Azizo’ kavununun cinslerinden bazıları 23-24 kiloya kadar çıkıyor. Gübreleme yapılmayan ve birçok doğal yöntemlerle yetiştirilen bu kavunlar, lezzet olarak diğerlerinden farklıdır” dediler. Tabii ve doğal sebze, meyve ve bitki genlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Ziraat Yüksek Mühendisi Yasin Ekinci, Bakanlığın bu tür metotlara sahip çıkması gerektiğini belirtti.

ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİLER, YOLA TEZGAH AÇTILAR

Dövecik Köyünde ikamet eden Ziraat Yüksek Mühendisi Yasin Ekinci, Ziraat Mühendisi Mehmet Taha Ekinci, İnşaat Mühendisi Ramazan Ekinci kardeşler, üniversite sonrası tarlada doğal kavun ve meyve çeşitleri yetiştirerek geçimlerini sağlıyorlar.

Kozluk yoluna kurdukları çardaklarda kavun, karpuz, çilek ve domates satan üniversite mezunu kardeşler, “Bizler utanmıyoruz” diyerek, gururla çalıştıklarını dile getirdiler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ekinci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title