Haberler

Muhasebe Günü Kutlanıyor

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunlar içerisinde bulunduğunu söyledi.

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunlar içerisinde bulunduğunu söyledi.

1 Mart Muhasebe Günü, Mersin'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından, Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlendi. Oda yönetimi ve üyelerinin yanı sıra, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve SGK Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak'ın da katıldığı törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan Mersin SMMMO Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, ülkemizde vergi mükelleflerine vergi, sosyal güvenlik ve diğer mevzuatlar yönünden hemen her gün yeni bir yük bindirildiğini ve bu yükün kendi meslek camialarına yansıdığını savundu. Ofislerin, Maliye Bakanlığı'nın, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun birer şubesi haline geldiğini söyleyen Tokgöz, "Üstelik bu da yetmezmiş gibi, kamunun elinde var olan bilgileri TUİK'e vermekle yükümlü hale geldik. Maalesef bugüne kadar iş dünyasına getirilen bu yüklerde, iş camiasının desteğini yanımızda hissedemedik. Bu sorunlar sanki muhasebe mesleğinin getirdiği iş yoğunluğu gibi algılanıp veya algılatılıp camianın kucağına bırakılmıştır" dedi.

İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunlar içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Tokgöz, "Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunlar, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları beraberinde getirmektedir. Bu yüzden diyalogla ve işbirliği içerisinde mesleki sorunlarımızın çözülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Tokgöz, mevzuat ve uygulamalardan kaynaklanan sorunlardan bazılarını ise şöyle sıraladı; "Meslek yasamız, günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmeli ve anti demokratik maddelerden arındırılmalıdır. Meslek yasamızın uygulamalarına yönelik tek tebliğ taslağına ilişkin düzenlemede, TÜRMOB'un görüş ve önerileri mutlaka yer almalıdır. Kayıt dışı ekonominin azaltılması programı kapsamında beyan ve bildirime yönelik her türlü belgenin

revize edilerek, daha anlaşılır hale getirilmesi için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderdiğimiz raporumuz dikkate alınmalıdır. TÜRMOB Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve yayınlanması için Mali Bakanlığı'na gönderilen 'Sürekli Mesleki Gelişim Yönetmeliği' bir an önce yayınlanmalıdır."

Tokgöz, konuşmasının sonunda hükümetin ve ilgili kurumların, haklı taleplerine cevap vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Tören, halk oyunları gösterileriyle sona ererken, kutlamalar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi'nin, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın ve SGK İl Müdürlüğü'nün ziyaret edileceği bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Maliye Bakanlığı Adem Güngör Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title