Haberler

Muharrem İnce: "Kazanınca Milletin Anasını Ağlattılar"

Yalova'da CHP İl Örgütü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ' Yalova Benim Kentimdir' yürüyüşü düzenlendi.

CHP İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ' Yalova Benim Kentimdir' yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş öncesi Yalova Anadolu Lisesi'nin yanında kurulan platformda CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partililere seslendi.  Ak Parti'yi eleştiren İnce, şöyle konuştu: "Ben seçimi nereden anlıyorum biliyor musunuz? Hani Mart soğuktur, Nisan'da çiçekler açmaya başlar, Mayıs'ta kiraz yemeye başlarız. Her şeyin bir mevsimi vardır ya. Ben Tayyip Erdoğan ya da Bülent Arınç ağlamaya başlamışsa, seçim yaklaştı diyorum. Seçim geldi, seçimin mevsimi açıldı diyorum. Ey Yalovalı hemşerilerim; Ağlama sezonu açılmıştır. Bakın bunlar çiftçiyi ağlattılar. 13 yaşındaki çocuğun boğazını sıkarak ağlattılar, darbe paralarıyla subay eşlerini ağlattılar. 'Oğlum yüzme bilmezdi ne yapıyor o karanlıkta' diyen madencinin anasını ağlattılar. Evladının mezarında kıvrılıp yatan babayı ağlattılar. Edirne'de kanser hastası kızı ağlattılar. Erzurum'da HES'lere direnen kadınları ağlattılar. Önce kendileri ağladı, kazanınca milletin anasını ağlattılar. Şimdi bunlardan hesap soracağız. Bunların kökünü kazıyacağız."

BİR ADAM OLAMIYORLAR BİRDE ATATÜRKÇÜ OLAMIYORLAR

Ak Partilileri ayakkabı mağazasına benzeten İnce, "Bunlar bir gün sağcı oluyorlar, öbür gün solcu oluyorlar. Bir gün bir bakıyorsunuz papaz elbisesi giyiyorlar. Öbür gün mütedeyyin oluyorlar. Bir gün El Kaide'ci oluyorlar öbür gün El Nusracı oluyorlar. Bir gün Esadçı oluyorlar bir gün fesatçı oluyorlar. Bunlar ayakkabı mağazası gibi, her numara var bunlarda. Bunlar iki şey olamıyorlar. Bir adam olamıyorlar bir de Atatürkçü olamıyorlar" dedi.

BEN SİZİNLE BİRLİKTE YÜRÜTMEDİM, SİZİNLE YÜRÜDÜM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Mayıs 2015 tarihinde Yalova'ya gelip miting yapacağını söyleyen İnce, "Benimle yürümeye hazır mısınız? Ben sizinle birlikte bu kentin sokaklarında 20 yıldır yürüyorum. Ben sizinle birlikte yürütmedim, ben sizinle birlikte yürüdüm ve yürümeye de devam ediyorum. Yürütenlere yuh olsun, yürüyenlere alkış olsun" diye konuştu.

Muharrem İnce'nin konuşmasının ardından yürüyüş düzenlendi. Fener alayı oluşturan binlerce kişi Spor Caddesi güzergahından başlayarak İstanbul Caddesi, Yalı Caddesi ve Gazipaşa Caddesi güzergahında yürüyüş yaptı. Yürüyüşe CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı. - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muharrem İnce 19 Mayıs Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title