Haberler

Muharrem İnce: CHP 7 Haziran Seçimlerinde Başarısız Olmuştur

Güncelleme:

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 7 Haziran seçimlerinde partisinin başarısız olduğunu savunarak, "AK Parti, HDP sayesinde tek başına iktidar olamadı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Sözcü gazetesine verdiği röportajda Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak ifadeler kullandı.

AK Parti-CHP koalisyonuna karşı olduğunu belirten İnce, 7 Haziran seçimlerinde partisinin başarısız olduğunu vurguladı. AK Parti'nin HDP sayesinde tek başına iktidar olamadığını savunan İnce, "Ortada başarı filan yok. Ana muhalefet partisi oylarını artıramamıştır. 13 yıllık bir iktidar, az bir milletvekili farkı ile tek başına iktidarı kaybetmiştir. Ama kaybettiren de biz değiliz. Kaybettiren; HDP'nin barajı aşmasıdır. O nedenle CHP'nin aldığı sonuca başarı dersek, hem siyaset bilimine hakaret etmiş, hem de CHP'ye haksızlık etmiş oluruz" dedi.

İşte Muharrem İnce ile yapılan röportajdan bir kesit;

"17-25 ARALIK NE OLACAK?"

- Şu anda en çok dillendirilen model; AKP-CHP koalisyonu. Siz buna nasıl bakıyorsunuz?

Ben bu partinin eskilerinden biriyim. Geçmişte koalisyon yaşadım. O zaman SHP'ydi biliyorsunuz. DYP-SHP döneminde ilçe yöneticisiydim. Parti içinde bugün koalisyona çok meraklı arkadaşlarımızın o günleri hatırlamadıklarını, bilmediklerini düşünüyorum. SHP'nin o koalisyonda nasıl ezildiğini, SHP'li vekillerin nasıl dövüldüğünü, bakanların nasıl madara edildiklerini unuttu arkadaşlar. Partimizdeki bazı arkadaşların bu koalisyona çok istekli görünmeleri zaten bizim elimizi zayıflattı. Bunu hiç doğru bulmuyorum. Sadece ben değil, sokaktaki bakkalın, manavın, profesörün fikri de böyle. Hatta AKP'liler de böyle düşünüyor. Meclis'te yanıma gelip; "Sizinkiler ne meraklı bizimle hükümet kurmaya" diyen AKP'li vekiller var! 13 yıllık bir hesap var ortada. Ne olacak bunlar? 17/25 Aralık ne olacak? Kaçak saraya gitmeyiz dedik. Bu ne olacak? Yemin etmeyiz dedik, ettik gibi mi olacak?

- O zaman size göre olması gereken koalisyon seçeneği hangisidir?

Türkiye'nin 13 yılın hesabını CHP-MHP-HDP sorar. En doğru seçenek budur. Bence hâlâ da böyle bir umut var. Müthiş bir şey olur. Burada yapılacak şey; tek maddelik bir koalisyon protokolüdür. AKP'nin çoğunluk gücüne dayanarak çıkardığı kanunlarda, her üç partinin de itiraz ettikleri nelerse tespit edilerek, parlamentodan sadece onlar geçirilir. Böylece Türkiye bir restorasyon sürecine girer. Hem 17/25 Aralık'ın hesabı sorulur, hem de hukuk devleti onarılır.

"ÜÇLÜ KOALİSYON KURULURSA..."

- Çözüm süreci ne olur?

Askıya alırsınız. Rolantiye alırsınız. Bunu topluma anlatırsınız. "Başka seçeneğimiz yok" dersiniz. "Şimdi önceliklerimiz var. AKP'nin çalıp çırptıklarını, hırsızlıklarını, yolsuzluklarını bitireceğiz" dersiniz. Bir yılda çözersiniz bunu. Türkiye'de insanlara umut olursunuz ve inanın böyle bir koalisyon kurulsa, 6 ay içinde AKP dağılır. Ortada AKP diye bir parti kalmaz. Ben bunu çok net olarak görebiliyorum. Yeter ki muhalefet bu iradeyi göstersin. Gördüğüm kadarıyla CHP buna hazır. HDP de buna hazır. Sadece MHP'nin bir tavır değişikliğine ihtiyacı var. MHP bu tavır değişikliğini yaparsa Türkiye'nin önü açılır.

"AKP'Yİ HER SIKIŞTIĞINDA MHP KURTARDI"

- Ancak MHP liderinin tavrı çok net. Hatta koalisyon için birbirine en yakın iki partinin CHP ve AKP olduğunu söylüyor..

Buna kargalar bile güler bu bir. İkincisi; AKP'yi her sıkıştığı yerden kurtaran parti MHP'dir. 367'de, 4+4+4'te, türbanda, yani ne zaman AKP sıkışmışsa, bilin ki MHP imdadına yetişmiştir. Meclis Başkanlığı seçiminde de bir fırsat yakalanmıştı. Yürütme, yasama ve yargının başını muhalefet alacaktı ve bu ilk kez olacaktı. HDP ile aynı yerde olmam ne demek? 6 milyon oy almış HDP. Yani siz 6 milyon oya terörist mi diyorsunuz? Bunu dediğiniz anda Türkiye'nin bölündüğünü kabul etmiş olursunuz. MHP bu seçimin galibidir. Ama bu yaklaşımıyla seçim sonrasının da kaybedenidir. Bugün seçim olsa, MHP'nin oylarının barajın biraz üzerinde olacağını tahmin ediyorum ben.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Ak Parti Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (322)

KÜRT SİBGATULLAH ONURAL ŞEREF BOZKURT:

ÖYLE ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL, ERKEN SEÇİM MERKEN SEÇİM YOK. AKP HÜKUMET VAR MI DAHA GERİSİ!ÇEŞİTLİ DALA VERE ALA VERE HDP YE ÇALIŞMAKLA AKP YE ÇELME ATMAYA BENZEMİYOR. YÜCE YARATAN AKP NİN YAR VE YARDIMCISI YOLLARI AÇIK BAHTLARI AK, MUTLULUKLARI SÜREKLİ OLSUN!YÜCE YARATAN ONLARI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN!

47
11
yanıtYanıtla
Erken seçim...AKP tekrar iktidar:

Başka çare yok.. Biz bir şans verdik size, değerlendiremediniz... Yazıklar olsunnn...ak parti tekrar iktidar , Aha da buraya yazıyorum...

45
8
yanıtYanıtla
Ne mutlu Türk üm:

Allahım ülkemizi chp mhp ve de BDP ziniyetinden koru. (Amin)

25
23
yanıtYanıtla
AA:

AKP Lİ HIRSIZLARA KALSIN. . .

yanıt3
yanıt4
Frankfurt am Main:

Amin AKP Hirsizlarindan Koru. . . . . .

yanıt0
yanıt0
ÇOBAN:

CHP DE HIRSIZ ÇOK CHP Lİ HIRSIZLARA KALSIN

yanıt1
yanıt1
ALİ VELİ:

BU MUHARREM CHP''NİN BAŞINA KENDİSİ GEÇİNCE OYLARIN TAVAN YAPACAĞINI SANIYOR ZAVALLI.

36
8
yanıtYanıtla
CHP-MHP-HDP:

Üçünüzü birleştirmeye çalışan üst akılı biliyoruz. Her şeye rağmen vazgeçmeyen üst akıl,Mhp yi ikna etmeye çalışıyor. Aynı akıl,bomba patlatarak yüzbinlerce yüzbinlerce oyu yönlendirmişti. O akıl eski bağımlı,zayıf,borç dilenen,aciz,ancak uşak olabilen ülkeyi özlüyor. ASIL DERDİ BİLİYORUZ Bu günleri görünce AKP iktidarının kıymetini anlıyoruz.

24
12
yanıtYanıtla
kapkara:

senin siyaset yapacağın tek parti var oda hdp . . .

9
27
yanıtYanıtla
niyazi:

Muharrem ince doğru söylüyor daha önceki seçimlerde AKP ve HDP nin topla millet vekili sayısı ne şimdiki milletvekili sayısı ne ve MHP VE CHP nin melletvekili sayısını hesapla son yapılan seçimde AKP ve HDP milletvekili sayısı nekadar CHP ve MHP milletvekili sayısı ne kadar hesapla gör salak

yanıt10
yanıt1
Tüm 322 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title