Haberler

Muharrem İnce: Başbakan Olmak İstiyorum

Güncelleme:

CHP'li Muharrem İnce, katıldığı canlı yayında "Fırsat kollayanlar genel başkan olur, ben genel başkan olmak istemiyorum. Ben başbakan olmak istiyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile "Genel Başkan"lık yarışına giren Muharrem İnce, Ahmet Hakan’ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Muharrem İnce, "Ne susarım ne de fırsat kollarım. Fırsat kollayanlar en fazla genel başkan olurlar. Ben genel başkan olmak istemiyorum, ben başbakan olmak istiyorum." diye konuştu.

Muharrem İnce'nin konuşmalarından satırbaşları:

"Sonuçlar açıklandıktan sonra Yalova'dan genç bir kızımızın söylediği şeyi unutmadım: 'Muharrem abi kazandık mı kaybettik mi?' dedi. Bence kazanan kaybetti, kaybeden kazandı. Sayın Kılıçdaroğlu benim genel başkanım ama şunu söyleyeyim ben oyları 2 kategoride değerlendiriyorum. Delegelerin ve milletvekillerinin sandıklarına bakıyorum. Diğer sandıklar da kafa kafayaydık. Diğer sandıkta arkadaşlarımızın verdiği oylar var. Ben bu filmi 3 kez gördüm partide. Genel Başkan'ın her dediğine evet diyenlerin sonra partiye alınmadıklarını gördüm.

"SONUCU KABULLENMİYOR DEĞİLİM AMA..."

Genel başkanlar bu sistem devam ettikçe sürekli değiştirme modeli değişmeyecek. Ben halkın vicdanında ve parti tabanın da var olduğumu biliyorum. O elitlerin seçilmişlerin kişisel ikbal bekleyenlerin verdikleri oylar meşru ve önemlidir. Sonucu kabullenmiyor değilim ama bir de vicdan kısmı var. Yasalar ayrıdır vicdan ayrıdır. Ben örgütün vicdanın da sokakta kahvede oturma odasında salonda var olduğumu biliyorum. Bunun için sandıktan da böyle çıktı. Benim önde olduğum sandıklar da var.

"KILIÇDAROĞLU'NU SEÇEREK YANLIŞ YAPMADILAR AMA..."

Kılıçdaroğlunu seçerek yanlış yapmadılar ama kabullenemediğim şey şu genel başkana destek verip imza atıp fotoğraf çektirmelerini anlamıyorum. Bunlar milletvekilliğine yakışmaz. Ben bu partide bir zulümdür.

"ATILAN İMZA İLE VERİLEN OY AYNI DEĞİL"

Atılan imza ile verilen oy aynı değil. İtirazım buna. Buna isyan ediyorum. İki bayan delegemiz Yalova'daki ofisimize geldiler, imza verdiler. Seni destekliyoruz dediler. Evlerine gittim parti başkanları geri çekeceksiniz demişler. Oy ver dediler yahu, gel seni şurada işe alalım ama geri çek dediler. Bu yapıyı kuranların Türkiye'de demokrasi yoktur diye söz söyleme hakları yoktur. Bana 177 kişi imza verdi. 411 kişi imza vermiş. Fotoğrafını çekip oyunu getireceksin diyenler var. Ben bir risk aldım imza ile oy aynı olmayacak dedim.

"CHP'DE HENÜZ YARIŞ BİTMEDİ"

Henüz yarış bitmedi. Ben bunları düzelteceğim. Şu an beni genel başkan arasa git şunu yap dese yaparım. Ama CHP, kurultaylar partisi. Ben diyorum ki gelin oturalım şu parti içi meseleleri bitirelim. Demokratikleştireceğiz. Benim kurallarım var, genel başkan partiyi ilk parti yapamazsa iki seçimde gidecek. Çünkü tüzükte bu yazacak. Bana bir arkadaşım dedi ki senin partinde türbanlı biri olacak mı? dedim ki bak ben belirleyici olmayacağım, tüzük olacak. Gideceğim Van'da da çalışacağım, Edirne'de de çalışacağım ama bunları da dile getireceğim.

''SEN RAKI İÇİYOR DERSEN, SANA NE DERLER"

Bir kaç konuya itirazım var. Örgütler çalışmıyor, ben çalışıyorum demek doğru değil. Bazı örgütler çalışmıyordur, bazıları çalışıyordur. Genel başkanımız oralarda gençlik kollarında ilçe yönetimlerinde çalışmadı. Oralarda siyasetin nasıl yapıldığını biliyorum. Çalışmıyorlar, rakı içiyorlar. Çalışmıyor diye eleştiriyorsun görevden alırsın, yok rakı içiyor dersen ''sana ne'' derler.

"ERDOĞAN'IN AĞZINA LAF VERDİ"

Erdoğan'ın ağzına laf verdi, bence örgüte haksızlık etti. Atatürk'e ve İnönü'ye laf eden, özel hayatlara karışan biri var. Bir de ana muhalefet başkanı olmasın.

''BEN BAŞBAKAN OLMAK İSTİYORUM"

Bu şarkı burada bitmez tabi, bu büyük bir yolculuk. Bunu sonuçlandıracağız. Genel başkan 1164 oyla seçilmişti, bugün 740. Anlamlı bir oy kaybı diyordu genel başkan, kurultay seçimlerinde bence anlamı bir oy kaybı var. Parti içi durum düzelirse, ben kendisinin Başbakan olmasından çok mutlu olurum. Şanslarını yitirenler, umutlarını köreltenler siyaset sahnesinde var mıdır? Vardır. Ben şunu yapmayacağım, sesimi çıkarmayayım beni bir daha yazmazlar demem. Ne susarım ne de fırsat kollarım. Fırsat kollayanlar en fazla genel başkan olurlar. Ben genel başkan olmak istemiyorum, ben başbakan olmak istiyorum.

''DERSİMLİ KEMAL''

Genel başkana solculuğunu hatırlattım, ben ''Dersimli Kemalim'' dedi. Ben söylemiyorsun dedikçe mesela partiye katkım oldu, tüzükten geri adım attılar. Bunları dillendirdiğim için geri adım attılar.

Sen bunları partide konuşma nerede konuşayım? Kamuoyu baskısı oluşturacağım."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (36)

ahmet:

he he olursun. he deyip geçin

19
1
yanıtYanıtla
AmedLi:

Bende başbakan olmak istiyorum ama baktım kolay değil vazgeçtim sende vazgeç istersen :D

14
1
yanıtYanıtla
malatyalı:

rüyanda belki başbakan olursun

10
4
yanıtYanıtla
Serdar:

Başbakan olmak istiyormuş :) hee muharrem heeee. . . :D Süpersin muharrem. . .

9
5
yanıtYanıtla
SIRADAN:

BEN DE BEN DE

12
1
yanıtYanıtla
köroğlu:

tabi tabi neden olmasın gündüz güneşli havada rüya görüyorsun herhalde bende cumhurbaşkanı olmak istiyorum da

11
1
yanıtYanıtla
kapkara:

HERŞEY OLURSUN AMA BAŞBAKAN ÇOK ÇOK ZOR. .

9
3
yanıtYanıtla
köyün delisi:

BENDE JÜPİTERDE YÜRÜYEN İLK İNSAN OLMAK İSTİYORUM

9
2
yanıtYanıtla
gerçekçi:

sen önce adam ol gerisi gelir zaten

9
1
yanıtYanıtla
insanoglu:

Sayin Ince seni sever sayariz fakat bu gün icin Kilictaroglu dogru olaniydi tabiki ufak tefek hatalari var, canla basla calisiyor ayni zamanda

2
8
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title