Haberler

Muharrem İnce 300 Delegeyi Buldu

Güncelleme:

Köşk seçimleri sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyip genel başkanlık için adaylığını açıklayan İnce, aday olması için yeterli sayı olan 300 delegeyi buldu.

CHP'nin 18. Olağanüstü kurultayı öncesinde parti içi muhalefetin desteğini alan Muharrem İnce il örgütlerini ziyaretini sürdürüyor.

YÜZDE 10 YETERLİ

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere batı ve Karadeniz'deki il örgütlerine ağırlık veren ve destek isteyen İnce'nin yanı sıra parti içindeki muhalifler ile Önder Sav ve ekibi de İnce lehine destek arayışını sürdürüyor. İnce cephesi, İnce'nin genel başkan adaylığı için 300 civarında delegeden imza alındığını savunurken adaylık için CHP tüzüğüne göre delegelerin yüzde 10'unun oyu yeterli oluyor.

30'A YAKIN VEKİL İNCE'Yİ DESTEKLİYOR

İnce'nin Kılıçdaroğlu'na karşı girdiği genel başkanlık yarışında da 300 civarında delegenin oyunu alabileceği hesapları yapılıyor. Kurultayda genel başkanlığa adaylık içinse toplam delege sayısının yüzde 10'unun imzası gerekiyor. 1216 kurultay delegesi bulunan CHP'de adaylık içinse 121 imza yeterli oluyor. İnce'nin kurultayın doğal delegesi sayılan milletvekillerinin de 30 kadarının desteğini alacağı kaydediliyor.

KILIÇDAROĞLU YENİ PM LİSTESİ HAZIRLIYOR

Partisindeki muhaliflerin talepleri üzerine baskın kurultay kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bir yandan delege hesabı yaparken bir yandan da PM listesi hazırlığını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu PM listesine koyacağı isimlerle tek tek görüşürken bu isimler arasında Mustafa Sarıgül, Mansur Yavaş, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan gibi isimlerin de olması bekleniyor.

DENGE KURULACAK

Kılıçdaroğlu'nun yeni PM'ye ilişkin stratejisinin ise vitrin isimlerin yanı sıra 60 kişilik PM'de örgüt-milletvekili dengesini kurmak olduğu dile getiriliyor. PM'de milletvekillerine büyük oranda yer vermesi beklenen kendisine destek açıklamasında bulunan bazı il başkanlarını PM'ye alarak ödüllendireceği belirtiliyor. Kulislerde ayrıca Pelin Batu, Sabahattin Cevheri gibi isimler de dillendirilirken Kılıçdaroğlu, kurmayları aracılığıyla yaptığı değerlendirmelerde, Mehmet Bekaroğlu dışında hiç kimseye resmi teklif götürmediğini, görüşmeleri kendisinin yaptığını ve kimseyi bu konuda yetkilendirmediğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Bekaroğlu ile görüşerek PM üyeliği teklifi getiren Kılıçdaroğlu'nun hamlesi parti içinde tepkiyle karşılanıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (19)

ERHAN:

Muharrem İnce ismi iyi bir isim Aslında Kemal Kılıçdaroğluda iyi ama ekip kötü

10
8
yanıtYanıtla
murat:

değişim zamanı m iince gelsin

11
6
yanıtYanıtla
mu-ay:

son kisi bile kalsam ücünden vaz gecmem ATATÜRK VE CHP ALEVILIGIMDEN BJK DAN AKP SERITCILIKTIR

5
12
yanıtYanıtla
siyasi dahi:

bence chp bu kurultayda kendini feshedip akp ye katılsın ki iktidar yüzü görsün. yoksa bu işler her sene kurultay yapmakla olmıcak. . .

9
8
yanıtYanıtla
kamillalal@hotmail.com:

sen mi siyasi dahisin :) siyasi akılsız yazsan daha iyi olurdu

yanıt0
yanıt0
BBBgpbeuazity@yahoo.com:

HADİ YAAAAA. . . HİÇ İKTİDAR OLAMASALAR BİLE SON YILLARDA OLAN SAÇMALIKLARA ORTAK OLMAKTANSA MUHALEFETTE KALSINLAR DAHA İYİ. . .

yanıt0
yanıt0
vatansever80:

chp lilere sormak istiyorum rahmetli aydın güven gürkan chp genel başkanlıgına adaylıgını koydugu gün abd ve ingiltere dışişleri bakanları ayaga kalkmış chp nin başına geçecek kişide uzlaşmamız lazım demişlerdi bu gösteriyorki türkiyede partiler kimin elinde kılıçtarogluda egemenlerin uzlaştıgı isimdir ve görevini layıkıyla yapıyor nedir bu görev akp yi iktidarda tutma görevidir uyguladıgı politikalar bunu gösteriyor abd işini şansa asla bırakmaz bop eş başkanı işini yaparken silik kişiliksiz muhalefet yaparak akp nin koltuk degnegi olmaya devam etmek ona yüklenen misyon budur chp nin başına asla gerçek atatürk degerlerine sahip çıkan birisini asla getirmezler

13
2
yanıtYanıtla
ÖTMEYECEKTİN:

İNCE KENDİN KAŞINDIN, YÖRÜK BAYKUŞ ÖTMEYİN CE YAYLAYA ÇIKMAZMIŞ BAYKUŞ ÖTMÜŞ YÖRÜK YAYLAYA CIKMIŞ, AKŞAM YATIP SABAH KALKINCA DIŞARI KAR BUZ ÇADIRDAKİ BEŞİĞİN ÖRTÜSÜNÜ KALDIRMIŞ CUCUK ÖLMÜŞ DIŞARI ÇIKMIŞ KAYANIN ÜSTÜNDE BAYKUŞ ÖLMÜŞ, BAYKUŞA ŞÖYLE DEMİŞ ÖTTÜN BANA ETTİN ÖLDÜN KENDİNE ETTİN, HEY İNCE ÖTTÜN KEMALCİLERE ETTİN ÖTTÜN ULUSALCILARA ETTİN, KK HEPİNİZİ PARTİDEN KAZIYACAK

4
11
yanıtYanıtla
muratlalal@hotmail.com:

sen bence muharrem inceyi tanı ondan sonra konuş. kemal kılıçdaroğlu muharrem incenin yarısı etmez. aynı zamanda tayyibi 5 e katlar . meclis konuşmalarını izle istersen.

yanıt0
yanıt0
YENI BASKAN:

DEMEKKI GENEL BASKAN OLMASI ICIN KALDI 291 DELEGE. ORTADA GIZLI DESTEKLER VERENLERIDE SAYARSAK MUHARREM INCE KESIN GENEL BASKANI. CHPYE VE TÜRK MILLETINE HAYIRLI UGURLU OLSUN

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title