Haberler

Muharrem Büyüktürk kimdir ? Büyüktürk ne kadar ceza aldı ?

Güncelleme:

Muharrem Büyüktürk kimdir ? Büyüktürk ne kadar ceza aldı ? Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismar davasında sanık Muharrem Büyüktürk, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Türkiye'yi ayağa kaldıran davada rekor ceza, 9 saat içinde verildi. Büyüktürk'ün aldığı ceza kimilerine göre yerinde, kimileri ise kararın Ensar Vakfı'nın yıpranmaması için acele verildiğini söylüyor.

Muharrem Büyüktürk kimdir ? Büyüktürk ne kadar ceza aldı ? Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismar davasında sanık Muharrem Büyüktürk, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Türkiye'yi ayağa kaldıran davada rekor ceza, 9 saat içinde verildi. Büyüktürk'ün aldığı ceza kimilerine göre yerinde, kimileri ise kararın Ensar Vakfı'nın yıpranmaması için acele verildiğini söylüyor.

Türkiye'nin yakından takip ettiği Karaman'daki 10 çocuğa cinsel istismar davası başladığı gün bitti. "Çocuklar kendi aralarında cinsel ilişkiye girdi, suçu bana attı" diyen öğretmen Muharrem Büyüktürk, ilk duruşmada 508 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Soruşturmanın Ensar Vakfı ve KAİMDER yönünden genişletilmesi talebi ise kabul edilmedi.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Karaman Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk (54), Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciden 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel taciz, 1'ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten ilk kez hâkim karşısına çıktı.


GİZLİCE GETİRİLDİ

'Kasten yaralama', 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından 600 yıl hapis cezası istenen öğretmenin başta duruşmaya görüntülü sistemle katılacağı söylendi. Fakat, Büyüktürk, tutuklu bulunduğu Konya Ereğli Cezaevi'nden önceki gece Karaman'a getirildi. Adliye nezarethanesinden, doğruca Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkan bir koridordan geçti ve salona girdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ, "İYİ BİR EĞİTİMCİYİM" DEDİ

Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen Muharrem Büyüktürk, TEOG başarıları bulunan iyi bir eğitimci olduğunu söyledi.

"BASKI ALTINDA İFADE VERDİM"

Çocukları evladı gibi sevdiğini ileri süren Büyüktürk "Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş" dedi. Emniyette baskı altında verdiği ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Büyüktürk, "Polis bana 'Sen burada anlat, ceza almazsın' dedi. Ben de anlattım" diye konuştu.

UTANMADAN ÇOCUKLARI SUÇLADI, "KEŞKE ONLAR DA BURADA OLSAYDI" DEDİ

İfadesinde, çocukları suçlayıp suçu üzerine atmak istediklerini iddia eden sanık "Ailelerin ve çocukların olduğu ortamda yargılanmak isterdim. Müstehcen film izletmedim. Fen bilgisi dersi kapsamında YouTube'dan canlı üremesiyle ilgili belgesel izlettim. Keşke çocuklar da burada olsaydı, onlarla karşılaşsaydık" dedi.


"SINAV DÖNEMLERİNDE TESELLİ İÇİN YANLARINA YATIYORDUM"

Beraatına karar verilmesini isteyen Muharrem Büyüktürk, "Çocukların sınav dönemlerinde, onları teselli etmek için yanlarına yatıyordum" dedi.

SON SÖZLERİNİ AĞLAYARAK SÖYLEDİ: BEN DE BABASIZ BÜYÜDÜM

Büyüktürk, son savunması yaparken bir ara babasız büyüdüğünü söyleyip ağlayarak şöyle dedi:

"Ben çok üzgünüm, babasız büyüdüm. Bu yüzden de çocuklara hep babalık yapmaya çalıştım. Çocuklara kendi cebimden hep masraf ettim. Ben onların anne-babası gibi oldum. Bana iftira attılar. 2 yıl Ensar Vakfı'nda, 3 yıl KAİMDER'de kaldığım dönemlerde benimle ilgili şikâyette bulunan olmadı. Bu çocuklar 6 ay yalnız kaldılar. Bunlar kendi aralarında cinsel ilişkiye girmişler. Ben aileleri uyardım fakat aileler beni dinlemediler. Benim hakkımda şikâyette bulundular."

DAVA İLK DURUŞMADA SONA ERDİ, SANIK 508 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Dava, nadir rastlanan bir durumla ilk duruşmada sona erdi. Muharrem Büyüktürk toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

MUHARREM BÜYÜKTÜRK KAÇ YIL CEZAEVİNDE KALACAK?

Büyüktürk, Türk Ceza Kanunu'na göre ömrünün sonuna kadar hapiste kalmayacak. Ceza hukukçusu Yılmaz Yazıcıoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre hükümlünün hapis yatacağı yıl en fazla 28 yıl. Diğer bir Ceza Hukukçusu Erşan Şen ise Muharrem Büyüktürk'ün ceza evinde kalacağı sürenin 32 yılın altına inemeyeceğini savundu.

YARGITAY KARARI BEKLENECEK

Büyüktürk'ün cezasının kesinleşmesi ise Yargıtay sürecinin ardından netlik kazanacak. Ceza yasasına göre 10 yıldan fazla verilen davalar otomatik olarak temyize gidiyor. Hukukçulara göre Yargıtay birkaç ay içerisinde davayla ilgili kararını verebilir.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Muharrem Büyüktürk, kararın ardından adliye binasından cezaevi aracına kadar jandarma ve polislerin kalkanları eşliğinde götürüldü. Muharrem Büyüktürk, sıkı güvenlik önlemleri altında yeniden Ereğli Cezaevi'ne konuldu.


BARO BAŞKANI: EKSİKLİK VARSA TEMYİZE GİDECEĞİZ

Mağdur 10 çocuktan 5'inin avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, sanık Muharrem Büyüktürk'ün aldığı cezanın bekledikleri düzeyde bir ceza olduğunu ve sanığın indirim almadığını belirtti. Yılmaz, mahkeme kararını yazılı olarak aldıktan sonra eksiklik var ise kararı temyize götüreceklerini belirtti.

Oktay Yılmaz, davanın genişletilmesiyle ilgilide "Müdahil avukatlar davanın vakıf, dernek, Valilik ve Milli Eğitim olarak genişletilmesi gerektiğini belirtti. Ancak bu talep, reddedildi. Sivil toplum kuruluşlarını Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında suç duyurusu var. Bu adli süreç devam ediyor" dedi.

"ONLARIN DA SORUMLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da, olayın gerçekleştiği Ensar Vakfı ve KAİMDER ile ilgili her hangi bir işlemin yapılmadığını hatırlatarak, "Bu dernek ve vakıflarla ilgili soruşturmanın genişletilmesi kabul edilmedi. Onlarında sorumlu olduğu düşünüyoruz. Bu yurtlar yasaya aykırı olarak açılmıştır. Bu yapılar illegal yapılardır. Denetleme yapılmamıştır. Türkiye bu yapıda illegal denetlenmeyen yapı varsa bir envanteri çıkartılmalıdır" dedi.

AVUKAT ZOR İKNA EDİLDİ

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya mağdur çocuklar ve aileleri katılmadı. Ensar Vakfı Başkanı avukat İsmail Cenk Dilberoğlu, mağdur avukatı olarak duruşmada yer aldı. Sanık öğretmenin savunması için Karaman Barosu tarafından bir avukat güçlükle ikna edildi.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLMEDİ

Mağdur avukatları, soruşturmanın genişletilmesini, Ensar Vakfı ve KAİMDER'in yurtlarının denetlenmesiyle ilgili Karaman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında da işlem yapılmasını istediler. Mahkeme talebi reddetti.

ENSAR VAKFI VE KAİMDER DE MÜDAHİL OLDU

Mahkeme cinsel istismarın yaşandığı yurtların bağlı olduğu Ensar Vakfı, KAİMDER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile baroların çocuk hakları komisyonları, Çocuk Hakları Koruma Derneği, İnsan Hakları Derneği'nin davaya müdahil olma taleplerini kabul etti. 50 kişi kapasiteli duruşma salonuna 100 kişi girdi. Duruşmayı, AK Parti ve CHP milletvekilleri de izledi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Oktay Yılmaz Yargıtay Türkiye Ereğli Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title