Haberler

Muharrem Ayı

Havza'da muharrem ayı nedeniyle On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Havza'da muharrem ayı nedeniyle On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından inşaatı devam eden ve Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan cemevinde düzenlenen aşure gününe CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Müftüsü İlyas Akyazı, CHP ilçe Başkanı Ertaş Çoban, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel, bazı protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

CHP Samsun Milletvekili Zeybek, programda yaptığı konuşmada, cemevlerinin, camilerin bir birinden farkı olmadığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Dünya hızlı bir şekilde büyüyor ve gelişiyor. Önceden cemevi ihtiyacı bir şekilde karşılanırken şimdi evler artık yetmiyor ve cemevlerine ihtiyaç duyuluyor. Bizim için cami, kilise ne ise cemevi de aynı. Hepsi Allah'ın evi ve biz buralara sahip çıkmak zorundayız. Bu matem günü, bir daha Kerbelalar yaşanmasın diye, o günden ders çıkaralım diye yaşatılmakta. Birlik ve bütünlüğüne her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin."

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza'da gördüğü birlik ve beraberlik ortamının örnek teşkil ettiğini belirterek, "Aşure renkleri ve tatları ile Anadolu gibi. Farklı tatlardan oluşan bir bütün. Bizim ülkemizde olduğu gibi farklı kültürlerden oluşan büyük bir ülke. Bu güzellik ve beraberliğin bozulmaması için bir olalım, diri olalım." diye konuştu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza'da bin yıldır hiçbir ayrımcılığın yaşanmadığını belirterek, "Türkiye'mizin etrafı bilindiği üzere ateş çemberinde, her taraf yanmakta ama bu topraklar huzur içinde. Buna kast edenler bizi bir bütün olarak karşılarında gördüler ve görmeye devam edecekler. Bizler Alevisi ile Sünnisi ile Kürdü ile Çerkezi ile kardeşçe yaşamaya devam ettikçe bu ülke hiçbir zaman namerde boyun eğmeyecek." dedi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel ise aşure günü için hazırlanan aşurenin 12 imamı temsilen 12 çeşit malzemeden hazırlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Alevi dedesi tarafından okunan dua ve Havza Müftüsü tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından kesilen kurban etlerinden hazırlanan lokma ve aşure davetlilere dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Kültür Murat İkiz Karşıyaka Havza Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title