Haberler

Muharrem Ayı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle iftar programı düzenledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle iftar programı düzenledi.

Kervansaray Lokantasında verilen iftar yemekte Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli'nin okuduğu iftar duasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Programda konuşan Vali Süleyman Kamçı, Peygamberimizin ailesine olan sevgisinin bütün inananların duygu ve inançlarına tercüman olduğunu dile getirerek, "Kerbela şehitlerinin acısı asırlardır bu necip milletin yüreğini dağlamış, şii-sünni demeden bütün Müslümanlar o aziz şehitler için gözyaşı dökmüştür. Çünkü Ehl-i Beyt, yüce Peygamberimizin manevi mirasını O'nun ümmetine ulaştıran bir kutlu nesildir. Ne mutlu onları sevenlere, ne mutlu onların izinden yürüyenlere.

Barışa, kardeşliğe ve hoş görüye çok ihtiyaç hissettiğimiz bugünlerde, İslam alemi başta olmak üzere bütün dünyada akan kanların durması için azami çaba göstermek zorundayız. Hünkar Hacı Bektaş-i Veli'nin söylediği gibi; "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" birlikte rahmet, ayrılıkta azap olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım. Kardeşlik binasını ayakta tutmak için aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyelim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Muharrem Ayında birçok olaylar yaşanmıştır. Allah bu olayları bu ümmete bir daha yaşatmasın. İslam coğrafyasına dönüp baktığımız zaman, hala ders çıkarmadığımız da bir gerçek. İslam coğrafyasının her yerinde yüreklerimizi burkan olaylar yaşanıyor. Malatya'mızda yaşanan birlik ve beraberliğin bütün İslam coğrafyasına yansıması en büyük temennimiz. Malatya'da birlik ve beraberliğimizin daim olmasının altındaki nedenlerden biri de Kerbela olayının iyi şekilde analiz edilmesidir" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ümit Çimen de, "Allah, o günkü yaşanan fitneleri, fesatları, kargaşaları, kaosları bugünün ümmeti Muhammed'ine yaşatmasın. Bugünün Kerbelaları bizlere ders olmalıdır. Daha çok bir olmaya, diri olmaya muhtacız. Bunun için daha çok gayret sarf etmemiz lazım. Bu anlamdan çıkarak bu programı hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür ediyorum" dedi.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise, "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'den bir mektup ve kitap seti tarafıma gönderildi. Bugüne kadar görmeye alışık olmadığımız ama görmeyi canı gönülden arzu ettiğimiz bir üslupla dolu dolu kalbi bilgilerle açıklayıcı bir mektup aldım. Çok etkilendiğimi belirtmek istiyorum. Mektup Kerbalayı anlatıyordu. Mektubu okuyunca kendi kendime sordum; acaba insanlık olarak İslam tarihini yeteri kadar biliyor muyuz? Kerbela, İslam'ın tekrar dirilmesini sağlayan, zulme karşı başkaldırıştır. Kutlu bir olaydır" şeklinde konuştu.

Yemeğe Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, Polis Okulu Müdürü Mehmet Karlı, İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Barosu Başkanı Enver Han, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ilçe belediye başkanları, bazı vakıf, dernek ve oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kamçı Hasan Meşeli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title