Haberler

Muhammet Ali'nin Eldivenleri 2 Milyon 350 Bin TL'ye Satıldı

Güncelleme:

Efsane boksör Muhammed Ali'nin, 1965 yılında Sonny Liston'ı nakavt ettiği karşılaşmada kullandığı eldivenler, düzenlenen müzayedede 2 milyon 350 bin TL'ye satıldı.

Dünya boks tarihinin gelmiş geçmiş en önemli ismi Muhammed Ali'nin eldivenleri rekor fiyatla satıldı.

Cassius Marcellus Clay olan adını İslam dinine geçtikten sonra değiştiren ve Muhammed Ali adıyla anılmak istediğini söyleyen efsane boksör, yeni adıyla ilk maçına 25 Mayıs 1965'te Sonny Liston'a karşı çıktı.

"ŞANSLI KİŞİLER DIŞINDA KİMSE YUMRUĞU GÖREMEDİ"

Maçı canlı seyretmek için salonu dolduran binlerce insan büyük bir heyecan taşıyordu. Ancak karşılaşma Ali'nin daha ilk rauntta attığı "hayalet yumruk"la bir anda sona erdi. Bu efsane yumruğu şanslı kişiler dışında kimse göremedi.

2 MİLYON 350 BİN TL!

İşte bu tarihi zaferde başrol oynayan eldivenler, Dallas'ta yapılan bir müzayede sonucunda satıldı. Yaklaşık 2 milyon 350 bin TL karşılığında alıcı bulan ve üzerinde Muhammed Ali'nin imzası bulunan eldivenler zaferin 50.yılında paha biçilemez bir değere ulaşmış oldu.

Muhammed Ali'nin o gün rakibi olan Sonny Liston ise 1970 yılında hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Muhammed Ali Spor Haberler

500

Yorumlar (2)

mehmetMobil-ANDROID:

akıl yok ki para var nasil harcicaz die dusunuolar beyinsizler

1
1
yanıtYanıtla
wuram kahpelere:

fazla bile ederdi o paradan. zittirik seylere onlarca milyon dolar ödüyolar da . böyle bir efsanenin eldivenlerine gelince cimri davraniyorlar. .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title