Haberler

Muhaliflerden Esad Rejimine "48 Saat" Uyarısı

Güncelleme:

Suriyeli muhalifler, Şam kırsalındaki saldırılarını durdurması için rejime 48 saat süre verdi. Saldırılar durmazsa her türlü meşru yola başvuracaklarını açıkladılar.

Özgür Suriye Ordusu çatısı altındaki 30 farklı muhalif grup ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, rejimin Şam'ın kırsalındaki Deraya, Doğu Guta ve Ayn el Asafir'deki saldırıları nedeniyle ateşkesin tamamen çökmek üzere olduğu belirtildi.

48 SAAT SÜRE VERİLDİ

Muhalifler, rejime saldırılarını durdurması için 48 saat süre tanırken, "Bu bölgelerdeki sivilleri korumak için her türlü meşru yola başvurulacak" uyarısını yaptı.

"GÖRÜŞMELER DE SONA ERECEK" UYARISI

Al Jazeera'de yer alan habere göre; Rejimin, İdlib ve Halep'teki kuşatma altında bulunan muhalif bölgelere de saldırılara devam ettiğine işaret edilen açıklamada, bu saldırıların sürmesi halinde muhaliflerin siyasi süreçten de çekileceği vurgulandı.

ORDU DERAYA'YA DAYANDI

Suriye Ordusu ve rejim destekli milisler, Şam'ın güneydoğusundaki Deraya'ya uzanan büyük bir bölgeyi Perşembe günü ele geçirmişti. Muhaliflerin elindeki Deraya, rejimin ilerlediği bölgeye sadece kilometrelerce yakınlıkta.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suriye Şam Dünya Haberler

500

Yorumlar (5)

nevim genc:

Diyorum ya Erdogan Türkiye´de baskan olamayacak 3-4 yil sonra Ortadogu´dan Anadolu´ya, Anadolu´dan Balkanlara göc dalgasini bekleyin

16
4
yanıtYanıtla
amedli kürt:

bi defol git yaw. yeter müslüman kanı akıttığın.

3
12
yanıtYanıtla
AYSE ZUHAL:

TURKMENLERDEN HABER YOK MU? TURKMEN DAGINA SELAM OLSUN

8
5
yanıtYanıtla
ENES:

ZALİM ESAT.

3
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

arkadaslar tayyip her seye karısıyo yasa felan dinlemiyo bu nada bi elatsın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title