Haberler

Muhaliflerden BM Temsilcisi Mistura'ya Eleştiri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab'ın açıklamaları Muhaliflerden BM Temsilcisi Mistura'ya eleştiri Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu MYK Başkanı Riyad Hicab: "Sayın de Mistura 2 yıl önce BM Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab'ın açıklamaları Muhaliflerden BM Temsilcisi Mistura'ya eleştiri

Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu MYK Başkanı Riyad Hicab:

"Sayın de Mistura 2 yıl önce BM Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi. Bu süreç içerisinde Suriye'de ölümler, abluka altına alınan bölgeler ve şehirler çoğaldı, katlandı. Nerede Sayın de Mistura ve ekibi?"

Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab, Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı eleştirdi.

Nizip Konteynerkent Konaklama Tesislerinde gazetecilere açıklamada bulunan Hicab, birkaç kilometre uzaklıkta acı ve korkunç şartlar altında yaşayan bir toplum olduğunu ve bu nedenle konteynerkentte afete uğramış bir toplum görüldüğünü söyledi. Bunun kendileri için acı verici olduğunu ifade eden Hicab, "Zira insani muamele ile hedeflerini gerçekleştirmek için sivillere abluka uygulamayı araç olarak kullanan bir rejimin insanlık dışı muamelesi arasındaki farkı görebiliyoruz." diye konuştu.

Birkaç kilometre uzaklıkta halkına karşı korku, nefret ve mezhepsel nefret siyaseti kullanan bir rejim olduğunu vurgulayan Riyad Hicab, bu rejimin devlet terörü siyasetini benimsemiş ve bu siyaseti bölgesel ve aralarında Avrupa ülkelerinin de bulunduğu dünyadaki diğer ülkelere baskı uygulamak için kullandığının altını çizdi.

"Bu katil rejimin başının yönetim inadı yüzünden Suriye halkının yarısından fazlası yurtdışındadır" şeklinde konuşan Hicab, Türkiye'de 2 milyon 700 bin, komşu ve başka ülkelerde de rejim ve müttefiklerinin baskı ve zulmünden kaçan milyonlarca Suriyeli olduğunu dile getirdi.

Tüm Suriyeliler adına Türkiye halkına, hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını ileten Hicab, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de Avrupa'nın sığınmacıları karşılamaktan korktuğu bir dönemde Suriyelileri Frankfurt ve Münih'te tren ve otobüs istasyonlarında misafir olarak karşılaması nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Hicab, şöyle devam etti:

"Biz Yüksek Müzakere Heyeti müzakerelerdeki katılımımızı, rejim ve müttefiklerin hava saldırıları neticesinde akıtılan kana, acımasız abluka neticesinde açlıktan ölen Suriyelilere, işkence sonucunda ölen Suriyelilere saygı olarak askıya aldık.

Hava saldırısı, açlık veya işkence sonucunda ölen bütün o Suriyeliler Sayın Staffan de Mistura ve ekibinin gözünün önünde ölüyor. Sayın de Mistura 2 yıl önce Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi. Bu süreç içerisinde Suriye'de ölümler, abluka altına alınan bölgeler ve şehirler çoğaldı, katlandı. Nerede Sayın de Mistura ve ekibi? Yüksek Müzakere Heyeti'nin müzakerelere katılımını askıya almasını siyasi gösteriş olarak değerlendirmesini garipsiyorum. Açıklaması kesinlikle kabul edilemez. Suriyeli sığınmacılar ülkelerine dönmeyi, güvenli, özgür; diktatörlük, despotizm, yolsuzluk ve baskıdan arındırılmış bir ülkede yaşamayı hayal ediyorlar. Vatanlarında özgür ve onurlu yaşamak istiyorlar. Bunlar da suçun başı olan rejimin elebaşı ve Suriye'deki katil çeteleriyle mümkün olmaz."

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Riyad Hicab Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title