Haberler

Muğlalıların "Bizim Gız"I

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Elvan Göçer'in ziyaretleri genel ve detay- Elvan Göçer ile röportaj Muğlalıların "bizim gız"ı- Muğla'dan AK Parti'nin üçüncü sıra adayı Elvan Göçer'e hemşehrileri "bizim gız" diye destek veriyor- Göçer: "Bu dönem bir fırsat verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Elvan Göçer'in ziyaretleri genel ve detay- Elvan Göçer ile röportaj Muğlalıların "bizim gız"ı- Muğla'dan AK Parti'nin üçüncü sıra adayı Elvan Göçer'e hemşehrileri "bizim gız" diye destek veriyor- Göçer: "Bu dönem bir fırsat verildi. Bu fırsatı çok iyi değerledireceğiz ve uzun bir aradan sonra Muğla'dan bir kadın vekil daha çıkartacağız" LEVENT KİŞİ - Hemşehrilerinin "bizim gız" diyerek destek verdiği AK Parti Muğla üçüncü sıra milletvekili adayı Elvan Göçer, seçilmesi durumunda Muğla'yı tarihinde TBMM'de temsil edecek üçüncü kadın milletvekili olacak. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinden bu yana Muğla'nın tek kadın milletvekili, 1995'te Anavatan Partisi'nden (ANAP) TBMM'ye giren Lale Aytaman olmuştu. Ayrıca Muğla'dan Mualla Akarca da Meclis'in 14. Dönemi'nde senatör olarak görev yapmıştı.7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimlerde partilerin Muğla milletvekili adayları arasında 20 yıl sonra Muğla'nın üçüncü kadın vekili olmayı hedefleyen Elvan Göçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin Muğla'da 2 kadın aday gösterdiğini söyledi.Diğer partilerin Muğla'da yapamadığını bu dönem AK Parti'nin gerçekleştirdiğini dile getiren Göçer, "Parti olarak, 'Bu dönem Muğla'dan bir kadın milletvekilini Meclis'e göndermek istiyoruz' dedik. Aday adaylığı döneminde de bunu istediğimizi güçlü bir şekilde dile getirdik" dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'te kadınlara tanıdığı seçilme hakkından bu yana Muğla'dan sadece 1995'te parlamentoya bir kadın vekil gönderebildiklerine dikkati çeken Göçer, bunun Muğla gibi gelişmiş bir il için çok acı bir durum olduğunu ifade etti.Göçer, "Ne yazık ki 20 yıldan beri Muğla'dan kadın vekil çıkartamadık. Bunu üzüntüsünü yaşıyorduk. Bu dönem bir fırsat verildi. Bu fırsatı çok iyi değerledireceğiz ve uzun bir aradan sonra Muğla'dan bir kadın vekil daha çıkartacağız" diye konuştu. Seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretlerde kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu anlatan Göçer, vatandaşların verdiği desteklerini hissettirdiklerini kaydetti. Muğlalıların AK Parti'nin listesinde 2 kadın aday yer almasından çok memnun olduklarını vurgulayan Göçer, "Kadın arkadaşlar daha da memnunlar. İnşallah seçilip Ankara'ya gittiğimiz zaman onların sessiz çığlıklarını duyurabilecek aracı olacağım. Buna kalben inanıyorum, bu önem inşallah bunu başaracağız" dedi.- "Bizim gız" Muğlalı hemşehrilerinin onlardan birisi olduğu için bu yakınlığı her fırsatta hissettirdiklerine değinen Göçer, kendisine "Bizim gız" diye hitap ettiklerini söyledi.Göçer, "İlçelerdeki programlarımız da 'Bizim gız, destek vermeye geldik' diyorlar. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Elvan Göçer Ak Parti Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title