Haberler

Muğla Ygs Kalemleri Köy Okullarına Gönderilecek

Ygs kalemleri köy okullarına gönderilecekMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, YGS sınavı için ÖSYM tarafından adaylara dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşlar, AKUT Fethiye ekibi tarafından köy okullarındaki öğrencilere gönderilmek üzere toplandı.

Ygs kalemleri köy okullarına gönderilecek

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, YGS sınavı için ÖSYM tarafından adaylara dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşlar, AKUT Fethiye ekibi tarafından köy okullarındaki öğrencilere gönderilmek üzere toplandı.

AKUT Fethiye Ekibi, geçen Pazar günü Fethiye'de YGS'ye giren üniversite adaylarına yönelik 'Kalemim köy okuluna' kampanyası başlattı. AKUT gönüllüleri, ilçedeki 9 okulda ellerindeki kutularla adayların sınavdan çıkmasını bekledi. Sınavdan çıkan adaylardan ÖSYM tarafından dağıtılan, içinde 2 kalem, silgi ve kalemtıraş bulunan kırtasiye kutularını, köy okullarındaki öğrenciler için bağışlaması istendi. AKUT gönüllüleri 1 saat süren çalışma sonucu 346 kırtasiye kutusu topladı.

"KALEMLERİN MENEVİ DEĞERİ VAR"

Taşyaka Mahallesi'ndeki AKUT Toplanma Merkezi'nde kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan AKUT Fethiye ekip lideri Fatih Işık, toplanan kalemlerin manevi değer taşıdığını söyledi. Kalemlerin sınava giren adayların geleceklerini belirlediğini anlatan Işık, "Malzemeler şimdi köy okullarındaki öğrencilere dağıtılacak. Bu kalemler belki onları üniversite sınavına taşıyacak, hatta daha da ileri gitmelerini sağlayacak. Bu nedenle önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Kampanya fikrinin sınavdan hemen önce doğduğunu ve hiç duyuru yapma imkanları olmadığını aktaran Işık, "Bu ilk kampanyaydı. Sadece 9 okula kutu gönderebildik. Duyuru yapabilsek katılım çok daha yüksek olurdu. Bundan böyle düzenli hale getireceğiz. Herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Işık Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title