Haberler

Muğla Yenilenebilir Enerjiyle Akü Masrafına Son

Yenilenebilir enerjiyle akü masrafına sonMUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde yaşayan doğuştan engelli 35 yaşındaki Ramazan Oğuzalp, akülü engelli arabasını şarj etmek için güneş enerjisi paneli taktırarak 400 liralık akü değiştirme masrafından kurtuldu.

Yenilenebilir enerjiyle akü masrafına son

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde yaşayan doğuştan engelli 35 yaşındaki Ramazan Oğuzalp, akülü engelli arabasını şarj etmek için güneş enerjisi paneli taktırarak 400 liralık akü değiştirme masrafından kurtuldu.

Ortaca İlçesi Mergenli Mahallesi'nde yaşayan doğuştan engelli Ramazan Oğuzalp, akülü engelli arabasının şarjının bitmesi nedeniyle sık sık sorun yaşadığını, bu duruma çözüm bulabilmek için araştırma yaptığını söyledi. 5 yıldır akülü araç kullandığını dile getiren Oğuzalp, 4 ayda bir yaşadığı akü değiştirme zorunluluğundan güneş enerjisi sayesinde kurtulduğunu belirtti. Ramazan Oğuzalp, "Akü yeterli gelmiyordu, 4 ayda bir akü değiştirmek zorunda kalıyordum. İnternetten birçok araştırma yaptım. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine araca güneş enerjisi paneli taktırdım. Aracın aküsü güneş enerjisiyle dolacak. Güneş enerjisi paneli hareket halinde de akünün şarj olmasını sağlıyor. Akü değiştirme maliyeti 400 lira civarındaydı. 700 liralık masraf ederek tasarruflu bir ulaşım aracına kavuştum" dedi.

Oğuzalp, yenilenebilir enerjiyle hem masraftan kurtulduğunu hem de doğal imkanları kullanma adına örnek olmak istediğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title