Haberler

Muğla'ya 4 Milyon 700 Bin TL'lik Aydınlatma Yatırımı

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Enerji Bakanlığı ve Muğla’nın elektrik dağıtım ihalesini alan Aydem şirketi ile yaptıkları görüşme sonrası, 2014 yılında özellikle kırsal kesimdeki köylerle yapılacak yatırımlar hakkında açıklama yaptılar.

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Enerji Bakanlığı ve Muğla'nın elektrik dağıtım ihalesini alan Aydem şirketi ile yaptıkları görüşme sonrası, 2014 yılında özellikle kırsal kesimdeki köylerle yapılacak yatırımlar hakkında açıklama yaptılar.

Aralık ayı içerisinde Plan ve Bütçe toplantıları sırasında Enerji Bakanı ile bizzat görüşen Ali Boğa, özellikle muhtarlar aracılığıyla kendilerine iletilen elektrik sorunlarını bir liste halinde ileterek acilen çözülmesini rica etti. İletilen sorunlarla ilgili eylem planı hazırlayan Aydem, yapılacak yatırımlar ve iş takvimi hakkında bilgilendirme yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Boğa, 2014 yılı içerisinde bölgenin sorunlarının büyük bir kısmının çözüleceğini ifade etti. Daha çok köylerdeki elektrik direklerinin yenilenmesi ve trafo sorunları olduğunu söyleyen Ali Boğa, Aydem'in yaptığı yatırım programı çerçevesinde önümüzdeki günlerden itibaren sorunların tek tek çözüleceğini sözlerine belirtti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınalarda bazı yerlerde elektrik direklerinin zarar gördüğünü de ifade eden Boğa, "Geçici olarak o sorunlar çözüldü ama artık önümüzdeki günlerde kalıcı çözümler getirilecek. Köy köy, mahalle mahalle sorunlarla ilgilenilecek" derken, 2014 yılında yeni kurulan Seydikemer ilçesine de Aydem'in müşteri ofisinin açılacağını çok az yerdeki elektrik sorunun ise çözüleceğini ve aynı zamanda köylerde elektrik direklerinin yenileneceğini açıkladı. Köyceğiz Otmanlar Köyü Karaçay Mahallesi ve Çayhisar Çöğenli Mahallesinin elektrik projelerinin tamamlandığını ve 2014'de proje için 1 milyon 200 TL harcanacağını açıkladılar.

Seydikemer Çaykenarı Köyü Güzeller Mahallesi ve Aydınlar Obası'na ilave trafo tesisi için 340 bin TL ayrıldığını ve kısa sürede işe başlanacağı, Fethiye Çatak Köyü Güney ve Martı Mahallesinde 220 bin T'lik trafo yatırımı olacağını, yine Fethiye Çayan Köyü Merkez ve Sayanlar Mahallelerinde bakım onarım ve faz ilavelerinin yapılacağı, Fethiye Demirler Köyü Merkez ve Aktan Belen mahallesinde gerilim düşüklüğü şikayetinin giderileceği açıklandı. AK Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Fethiye Dereköy'de ilave trafonun kurulacağını, Seydikemer Temel Köyü'ndeki gerilim düşüklüğünün giderileceğini, Kıncılar Köyü'nde komple bakım onarım çalışmasının yapılacağını açıkladılar.

Muğla'nın yayla kısımlarında elektrik olmayan yerlerle ilgili İKET çalışmalarının yapıldığını ve 2014-2015 yıllarında da büyük bir kısmının biteceğini söyleyen AK Parti Muğla milletvekilleri, Milas Çamlıca Köyü'ne 50 bin TL'lik ek yatırımın yanı sıra Çakıralan Köyü Çatak Mahallesine de ilave tesis yapılacağı müjdesini verdiler. Seydikemer Yayla Ceylan Köyü, Urluca, Kalkantaş ve Karabel Mahallesindeki gerilim düşüklüğünün giderilmesi ve şebeke iyileştirilmesi için ise 318 bin TL ayrıldığını söylediler. Fethiye Çamurköy'deki mevcut şebekenin de ömrünü tamamladığını ve yenilenmesi için 425 bin T; Gölbent Köyü'nün bazı mahallelerinde şebeke yenileme çalışmaları için ise 355 bin TL, Korubükü Köyü elektrik şebekesinin yenilenmesi için 230 bin T, Ören Köyü için 195 bin TL, Güneşli Köyü için 325 bin TL, Seydiler Köyü şebeke yenilemesi için 365 bin TL, Çaltıözü Köyü için ise 690 bin TL, ayrıldığını açıkladılar. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enerji Bakanlığı Ali Boğa Ak Parti Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title