Haberler

Muğla Valisi, Yardımlarla Yapımı Tamamlanan Şehit Evini Ziyaret Etti

Muğla Valisi Amir Çiçek, yapımı meslektaşları ve hayırseverlerin yardımıyla tamamlanan şehit polis Özgür Gümüş'ün evini ziyaret etti.

Muğla Valisi Amir Çiçek, yapımı meslektaşları ve hayırseverlerin yardımıyla tamamlanan şehit polis Özgür Gümüş'ün evini ziyaret etti.

Fethiye İlçesi'ne gelen Vali Amir Çiçek, beraberinde Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Muğla İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan ve Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile birlikte Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde geçen yıl 11 Ekim'de şehit olan Özgür Gümüş için Eldirek İsmail Sarıkaya İlkokulu bahçesinde yapılan yemekli mevlide katıldı. Çiçek, şehit polisin eşi Nalan ve babası İsmail Gümüş ile yemek yedi. Duaların arından Çiçek, şehit polisin meslektaşları tarafından başlatılan kampanyayla yapımı tamamlanan Eldirek Mahallesi'ndeki 2 katlı evi ziyaret etti.

ŞEHİT ODASINI GEZDİ

Vali Çiçek, Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Fethiye Belediyesi, hayırsever vatandaşlar ve şehit polisin meslektaşlarının destekleriyle tamamlanan evi gezdi. Vali Çiçek, şehit polisin çocukları 9 yaşındaki Ayşe Balım ve 4 yaşındaki Yusuf ile evde oluşturulan 'Şehit Odası'na girdi. Şehit polisin eşyalarını inceleyerek fotoğraflarına bakan Çiçek, Ayşe Balım Gümüş ile sohbet etti. Daha sonra evin salonuna geçen Vali Çiçek, Ayşe Balım'a tablet bilgisayar, Yusuf'a ise oyuncak polis arabası hediye etti. Vali Amir Çiçek'in 'Büyüyünce ne olacaksın' sorusu üzerine Ayşe Balım, "Babam gibi polis olacağım" diye yanıt verdi.

'ŞEHİDİMİZİN ÇOCUKLARI BU EVDE YAŞAYACAK'

Türk milletinin şehidine her zaman sahip çıktığını belirten Vali Çiçek, devlet olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ancak vatandaşların şehidine sahip çıkmasının çok daha önemli olduğunu söyledi. Şehidin 2001 yılında yapımına başladığı ancak tamamlayamadan şehit olduğu evde vatandaşların çok büyük katkısı olduğunu anlatan Çiçek, "Şehidimizin çocukları inşallah bu evde yaşayacak. Şehidimizin gözü geride kalmayacak. Allah yakınlarına sağlık versin. Hükümetimiz memleketi parçalamak isteyenlerle çarpışmaya devam ediyor. Son aşamaya gelindi. Bu vatanı parçalayamayacaklar" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Gümüş Amir Çiçek AK Parti Muğla Politika Güncel Haberler

title