Haberler

Muğla Valisi Çiçek'e Fethiye'nin Beklediği Projeler Anlatıldı

Muğla Valisi Çiçek'e Fethiye'nin beklediği projeler anlatıldı MUĞLA Valisi Amir Çiçek, Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) düzenlenen toplantıya katıldı.

Muğla Valisi Çiçek'e Fethiye'nin beklediği projeler anlatıldı

MUĞLA Valisi Amir Çiçek, Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) düzenlenen toplantıya katıldı. Vali Çiçek'e Fethiye'de yapılması beklenen projeler anlatıldı ve destek istendi.

FTSO Meğri Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu'nu oluşturan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Toplantıda Vali Çiçek'e Fethiye'de yapılması beklenen projelerle ilgili FTSO Genel Sekreteri Fisun Şahin tarafından sunum yapıldı. Şahin, Fethiye'de yer belirleme çalışmalarının tamamlanan Kruvaziyer Liman Projesi'ni bir önce hayata geçirmek istediklerini belirterek, çalışmaların hızlandırılması için Vali Çiçek'ten destek beklediklerini söyledi. Şahin'in gündeme getirdiği projeler arasında; Kayaköy Mahallesi'ndeki imar sorunun çözülmesi, ilçedeki otopark yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi, Fethiye Körfezi'nin temizlenmesi ve Babadağ teleferik projesinin hayata geçirilmesi için bürokratik engellerin kaldırılması yer aldı.

'BÜROKRATİK ENGEL TANIMIYORUM'

Sunumu dinleyen Vali Amir Çiçek, "Fethiye ile ilgili ortak aklın çıkarmış olduğu projeler var. Önemli olan, Fethiye'de yapılması gerekli olanları zaten yapıyorlar. İlde yapılması gerekenleri de biz valiliğin kontrolünde yapmaya çalışıyoruz. Bakanlık düzeyinde yapılacakları da birlikte takip edeceğiz. Ama ilde herhangi bir bürokratik engel tanımıyorum. Mevzuat kanun ebetteki onun doğrultusunda olacak ama sorunlar çözülecek" dedi.

'TURİST DENİZYOLUNU TERCİH EDİYOR'

Fethiye Limanı'nın günümüz şartlarında yeterli olmadığına işaret eden Vali Amir Çiçek, kruvaziyer limanın önemine dikkati çekti. Dünyada turistlerin karayolu ve havayoluyla gelmediğini denizyolunu tercih ettiklerini söyleyen Vali Çiçek, "Geldiği zaman da fazlasıyla geliyor. Bir tur otobüsü belli sayıda turist taşıyabiliyor ama bir kruvaziyeri düşünün. Yaklaşık 3 bin belki de daha fazla turist getirebilecek durumda. Onun için Fethiye'yi de bundan mahrum etmememiz gerekir. Kruvaziyer limanıyla ilgili proje dosya arasında kalmış değil. Bununla birlikte yat çekek yerinin başka bir bölgeye taşınmasıyla ilgili çalışmaları takip edeceğiz" diye konuştu.

'1 SENEDİR BEKLEMEDEYİZ'

Toplantıda söz alan Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise "Biz platform olarak hangi belediye ile çalışacağımızı bilirsek işi biraz daha hızlandırırız. Çünkü biz 1 senedir Fethiye bölgesi olarak seçimlerden dolayı çok fazla yol alamadık. Şimdi bu zamanı kapatmamız için açığı kapatmamız için bizim birazcık daha hızlanmamız gerekiyor. Karaot Plajı ile ilgili projemizden dolayı bunu söylüyorum. Orada da davalar açıldı ama davalar bizim lehimize sonuçlandı" dedi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan da platform olarak kruvaziyer limanı ve yat çekek projelerinin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceklerini ve yatırımcı bulacaklarını da söyledi. Arıcan, şöyle dedi:

"Bütün mesele Ankara'da yer seçiminin ve imar planının yapılıp projenin bir sahibinin olması. Kayaköy için şu anda imar planı çalışması yapılıyor. 2016 yılının ortasında ihalesinin yapılıp 2017 yılının başında imara açılacağını biliyoruz. Ama buranın imar planı çalışması yapılırken bütün halkın ihtiyacını karşılayacak nitelikte olması gerekiyor. Kayaköy'ün ihtiyacını karşılayacak yüzde 10'unu geçmeyecek, dokusunun bozulmayacağı şekilde bir imar planının yapılmasını istiyoruz."

Sorunları ve çözüm önerilerini dinleyen Vali Amir Çiçek projelerin takibinin titizlikle yapılacağını belirterek toplantı salonundan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amir Çiçek Fethiye Kayaköy Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title