Haberler

Muğla - Tavlanın Ustaları Marmaris'te Buluştu

Tavlanın ustaları Marmaris'te buluştuMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen 'Yaza Veda Tavla Turnuvası', 200 tavla tutkununu buluşturdu.

Tavlanın ustaları Marmaris'te buluştu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen 'Yaza Veda Tavla Turnuvası', 200 tavla tutkununu buluşturdu. Turnuva, Dünya şampiyonu 2 tavla ustasının gösteri maçıyla başladı.

İstanbul Tavla Spor Kulübü Derneği (İSTAVDER) ve Marmaris Tavla Derneği işbirliği ile düzenlenen Marmaris Yaza Veda Kupası tavlanın dünya şampiyonlarını bir araya getirdi. 15-16 Ekim'de İçmeler Mahallesindeki 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen "Marmaris Yaza Veda Kupası" tavla turnuvası tanışma kokteyli ve gösteri maçıyla başladı. Kupada yarışacak 2009 Dünya Tavla Şampiyonu, dünya klasman birincisi Japon Masayuki Mochizuki ile 2015'te Dünya Tavla Şampiyonu olan ilk Türk, Dr. Ali Cihangir Çetinel gösteri maçı yaptı. İlgiyle izlenen gösteri karşılaşmasını Dr. Ali Cihangir Çetinel, 9-8 kazandı. 3 kere yenilmeyen elenmez formatının uygulanacağı turnuvada, iki mağlubiyet alanın da şampiyonluk şansı devam edecek.

İSTAVDER kurallarının uygulanacağı turnuvaya; iki dünya şampiyonu tavla ustasının yanı sıra 2016 Türkiye Tavla Şampiyonu Ali Çetin Belene ile birlikte 200 profesyonel oyuncu katıldı.

Japon sporcu Masayuki Mochizuki, tavla oynamayı çok sevdiğini ve Marmaris'e sevdiği oyunu oynamak için geldiğinden dolayı da mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye'nin çok güzel olduğunu belirten Mochizuki, tavla oyununa hazırlanmanın kas çalıştırmak gibi bir şey olduğunu belirterek, uzun bir çalışma sistemi olduğunu belirtti.

Dr. Ali Cihangir Çetinel ise, "Dünya şampiyonu olmak çok zor. Türkiye'ye ilk kez şampiyonluk getirmiştim. Bunun arkasını getirmek için aynı satranç gibi çok çalışmak lazım" dedi. Modern tavlanın Türkiye'deki ilk oyuncusu olduğunu belirten Çetinel, "1979 yılında Amerika'ya giden ailem bana çanta şeklinde bir tavla satın aldı. Tavlayı açtığımda içerisinde ekstradan zara benzeyen bir şey olduğunu fark ettim. Bunun üzerine içerisinden çıkan kullanım kitapçığını okudum. Çok farklı bir sistemi olduğunu gördüm. O günden beri de modern tavla ile ilgileniyorum" dedi.

Turnuvada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek, şampiyon Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Açık Tavla Turnuvası'na katılma hakkı kazanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris İstanbul Cihangir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title