Haberler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fahri Doktora Töreni

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından Başbakan Binali Yıldırım'a "Fahri Doktora" unvanı verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından Başbakan Binali Yıldırım'a "Fahri Doktora" unvanı verildi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesince Fahri Doktora unvanı dolayasıyla düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversite senatosunun aldığı karar üzerine Başbakan Yıldırım'a "Fahri Doktora" unvanı verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin 19 fakülte, 4 enstitü, 18 yüksekokul, 45 araştırma merkezi, 43 bin 412 öğrencisiyle ülkenin yüksek öğretimine önemli bir katkı sağladığını belirten Harmandar, üniversitenin uluslararası yeterliliğe sahip araştırmalarıyla, 273'ü uluslararası olmak üzere akademik hayatta üzerilerine düşeni en iyi şekilde yaptıklarını vurguladı.

15 Temmuz'da ülkede önemli bir demokrasi dersi verildiğini ifade eden Harmandar, "Mazlumların sırdaşı, gariplerin yoldaşı, hak ve hukukun temsilcisi, demokrasi aşığı, 21'inci yüzyılın dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yeni Türkiye yolunda vermiş olduğu gayreti ve yaptığınız hizmetleri heyecanla izliyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize, size, hizmetlerinizden dolayı minnet ve şükranlarımı şahsım ve üniversitem adına arz ediyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın hain 15 Temmuz darbe girişimine karşı CumhurbaşkanıErdoğan'ın yanında dik duruşunun hiçbir zaman unutulmayacağına işaret eden Harmandar, "Sizlerin önderliğinde yüce Türk milletinin yediden yetmişe tüm fertlerinin iman dolu göğüsleriyle canları pahasına 15 Temmuz darbe girişimine karşı koymasıyla hain darbeciler menfur emellerine ulaşamamış, hepsi mağlup edilmiştir. Vesayet rejimleri artık tarihe gömülmüştür. Bu hain darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve muhterem ailesine hiçbir zarar gelmemesi için üstün bir devlet adamlığı anlayışı ve kahramanlık gösteren Sayın Valimiz Amir Çiçek'in sonsuz gayreti aziz milletimiz tarafından hiçbir zaman unutulmayacaktır." diye konuştu.

Bundan sonra milletin dediğinin olacağının altını çizen Harmandar, şöyle konuştu:

"Bundan sonra millet ne derse o olacaktır. 15 Temmuz darbe girişiminde üstün bir kahramanlık göstererek şehit olan 249 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu asil evlatlarına yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi unutmadık ve unutturmayacağız. Aziz şehitlerimizin adını sonsuza kadar yaşatmak için üniversitemizin en büyük konferans salonuna 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu adını vermiş bulunmaktayız. Ayrıca gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Üniversitemiz senatosunca takdim edilen doktora payesini kabul buyurmanız bizleri çok mutlu etti. Üniversitemizi teşrifiniz bizleri onurlandırdı."

Başbakan Yıldırım'a fahri doktora unvanı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Mansur Harmandar Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

title