Haberler

Muğla Sahillerinde Bayram Yoğunluğu

Muğla'da "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi ile turistik ilçeler Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye'de bayramın birinci gününde sahillerde yoğunluk yaşandı.

Muğla'da "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi ile turistik ilçeler Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye'de bayramın birinci gününde sahillerde yoğunluk yaşandı.

Ramazan Bayramı tatili için Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerine gelerek otellerine yerleşen turistler, hava sıcaklığının 38, deniz suyu sıcaklığının ise 24 dereceyi bulduğu Muğla'da deniz kenarlarında yoğunluk oluşturdu.

Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde tatilciler, halk plajında güneşin ve denizin keyfini çıkardı. Bazı tatilciler denize girmeyi tercih ederken, kimileri de Akyaka'dan kalkan günübirlik tur tekneleriyle Gökova Körfezi koylarında gezintiye çıktı. Tur teknelerinin güzergah boyunca verdiği molalarda denize giren tatilciler, doyasıya eğlendi.

Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katılan turistler, tur boyunca su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile farklı bitki türlerinin eşsiz güzelliğini ve doğayı gözlemleme fırsatı buldu. Akyaka'da tatilini spor yaparak geçirmek isteyenler ise Akçapınar sahilinde kano ile gezintiye çıktı.

Marmaris'te Belediye Halk Plajı, Uzunyalı Sahili ve İçmeler Plajı'nı dolduran turistler, şezlonglara uzanarak güneşin tadını çıkardı, sık sık denize girerek serinledi. Günlük turlara katılan turistler de Marmaris'in doğal güzellikleriyle tanınan köylerini gezme olanağı buldu.

"Ege'nin incisi" olarak nitelendirilen Bodrum'da da sıcak bir gün yaşandı. Sıcak havayı fırsat bilen tatilciler denize girip güneşlendi. Bayram tatili dolayısıyla tekne turlarında da hareketlilik yaşandı. Bodrum İskelesi'nden kalkan günübirlik gezi tekneleri, turistlere Bodrum'un koylarını gezdirdi.

Hava sıcaklığının 37 derece ölçüldüğü Fethiye'de bayram tatilini deniz ve güneşin tadını çıkartarak geçirmek isteyenler, Ölüdeniz Plajı, Belcekız Plajı ile Kumburnu Tabiat Parkı'na gitti. Macera sevenler de bin 900 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçup Ölüdeniz'in manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buldu.

Paraşütlerin gökyüzündeki görsel şovu Belcekız Plajı'nda güneşlenenler tarafından ilgiyle izlendi.

Jandarma ekipleri de zaman zaman sıkışan trafiği kontrol etmek amacıyla çevrede önlem aldı.

Tatilini geçirmek için Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi'ni tercih edenler günübirlik tekne turlarıyla Dalyan Kanalı'nı gezme ve kaya mezarlarını izleme imkanı buldu.

Tekneyle kanal gezisinin ardından İztuzu Plajı'na ulaşan tatilciler, plajdaki şezlonglarda güneşlendi ve denize girdi.

Kaynak: AA / Yerel

Marmaris Akyaka Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title