Haberler

Davutoğlu, Zeybekci ve Çavuşoğlu Muğla İl Kongresine Katıldı

Güncelleme:

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte partisinin Muğla İl Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu'ndan önce konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, "Muğla ilimizin 2015 Haziran seçimlerinin lokomotifi olacağına inanıyorum. İnşallah ondan sonraki hedefimiz 2023 olacak. Bizlerin Türkiye'yle karşı sorumluluğumuz var. Bizim sorumluluğumuz T.C.'nin sınırları ile de sınırlı değil. Suriye'deki soydaşlarımız, Ahıska Türkleri, Kırım Tatarları ile Somali bizden yardım bekliyor. Türkiye'nin güçlü olması için dua ediyorlar. Bu bilinçle bu duygularla 2015 seçimleri için çok daha fazla çalışacağız. Kazanacağız" dedi.

"BENİ MUĞLA'NIN BAŞBAKANI OLARAK GÖRÜN"

Ardından kürsüye gelen Başbakan Davutoğlu, partililerine seslendi. "Selam olsun; Akdeniz fatihi Turgut Reis'in torunlarına Muğlanın yiğitlerine. Menteşe beyinin torunlarına selam olsun. Kuvayı Milliye şehitlerinin evlatlarına, yiğit Muğlalılara selam olsun" diyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu, "Muğla'nın her bir köşesinde sokaklarında Konya'nın, Hazreti Mevlana'nın havasını hissettim. Beni daha önce bakanken, Muğla bakanı olarak görün demiştim. Şimdi de beni Muğla'nın Başbakanı olarak görün diyorum. Partimizin kongre takvimi yapılırken, 'Muğla Kongresi'ne mutlaka gitmek istiyorum' dedim. Madem ki sözümüzde durduk geldik, sizden de söz istiyoruz. AK Partiyi Haziran 2015'te birinci parti yapmanızı istiyorum. Öyle bir birlik beraberlik gösterin, öyle bir aşkla çalışın ki inşallah Muğla'da AK Parti yüzde 50'yi aşarak birinci olsun. Başbakan olarak gelip sizlerle ayrı bir şölen yapalım" diye konuştu.

GEZİ, 17 VE 25 ARALIK'I HATIRLATTI

Gezi eylemleri ile 17 ve 25 Aralık operasyonlarına değinen Başbakan Davutoğlu, "Gezi ve 17-25 Aralık'ta bizi neden sarsmaya çalıştılar biliyor musunuz, neden geçen yıl 19 Ocak'ta Suriye'deki kardeşlerimize yardım götüren TIR'ları basmaya kalktılar, Cumhurbaşkanımızın başbakan iken odasını dinlemeye kalktılar; Çünkü birileri Türkiye'nin büyümesinden gelişmesinden rahatsız. Çünkü birileri İslam dünyasını hep terörle anılmasını olumsuz haberler çıkmasını istiyor. Ak Parti 12 yılda öyle güzel bir başarı öyküsü oluşturdu ki dünyadaki bütün karanlık odakları rahatsız etti. Dünyada en büyük insani yardım yapan ülke olduğumuz için rahatsızlar. Kolumuzu kanadımızı gerip mazlumları koruduğumuz için rahatsızlar. Allah şahidimiz olsun ki mazlumları mağdurları korumaya devam edeceğiz" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, PARALEL ÇETE İLE NEDEN İŞBİRLİĞİ YAPTIN"

Başarılarını kimsenin engelleyemeyeceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "CHP, Pensilvanya'dan gelen bir talimatla nerede AK Parti varsa karşısındakini destekleyin denilen talimata uydu. Karşımızda büyük bir koalisyon oluşturmaya çalıştılar, ne oldu? Milletin iradesinden başka hiçbir güç, bu topraklarda hakim olamayacaktır, hükümet edemeyecektir. Onlarla işbirliği yapan CHP'de hesap verecek. Cumhuriyet ideallerine sahip çıkın, CHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Çatı aday tespit ettiler. Talimatla aday tespit ettiler. Bir CHP'liyi aday göstermeye cesaret edemediler. Bunların Cumhuriyetçiliği bu kadar. Kılıçdaroğlu, paralel çete ile neden işbirliği yaptın? Ne konuştun? Ben Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini bekliyorum. Kılıçdaroğlu cevap veremezse, o geldiğinde siz ona bu soruları sorun. Kimse oturduğu yerden Cumhuriyetçilik yapamaz. Cumhuriyetimizin ikbali de, hizmeti de AK Parti ile zirveye çıkmıştır" diye konuştu.

"PENSİLVANYA'YLA İŞBİRİLİĞİNE GİRİLEREK BU MİLLETİN KALBİ KAZANILMAZ"

Kuvayı Milliye'de en çok şehit veren kentin Muğla olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Milleti istismar edenlere fırsat vermez, rabbimizim ve milletimiz bizim yanımızdadır. Biz Allah'a güvendik ve yola çıktık. Eğer bir siyasi yürüyüş hareket inanmış milleti arkasına almışsa onu durdurmak mümkün değildir. Kılıçdaroğlu ve CHP'nin hesap verme zamanı geldi. Bu paralel çeteyle hangi işbirliği yaptığını Kılıçdaroğlu çıksın, açıklasın. Bunu sadece biz sormuyoruz. Bunu kendi milletvekili soruyor. Yurtdışındaki biriyle hangi kirli işlere girdiniz? Hangi pazarlıkları yaptınız? Millet ve millet iradesi her türlü oyunu bozar. Artık bütün bu maskeleri indirmenin vaktidir. Milletin huzuruna samimi düşüncelerle çıkmak zorundadır. Pensilvanya'yla işbirliğine girilerek bu milletin kalbi kazanılmaz" dedi.

MUĞLA'YA YAPTIKLARI YATIRIMLARI ANLATTI

Muğla'ya yaptıkları yatırımları hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Muğla'ya 12 yılda 9 milyar liralık yatırım yaptık. Barajları tamamladık. Muğla'ya bereket AK Parti ile geldi. 88 buçuk milyon fidan diktik ilimize. Bu salon Muğla'ya yakışmıyor. Yeni bir salon gerekiyor Muğla'ya. Kapalı salonunu birlikte açacağız. Muğla için ne söz verdiysem, yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Gelen turist sayısı 8 milyondan 13 milyona çıktı. Dünyada çok az yer var Muğla'nın güzelliğine sahip olan. Muğla'yı sadece Türkiye'de değil, dünyada marka şehir yapacağız. Turizm yatırımlarına devam edeceğiz. Bugün Şairi hazretleri türbesini ziyaret ettikten sonra ayrılacağım. Muğla'da yolunuza İhsan kardeşimle devam etmeye var mısınız, yolunuz açık olsun" dedi. Şadi Pirci'nin de aday olduğu kongrede sadece aday İhsan Küreci'yi yanına çağıran Davutoğlu, Küreci'nin elini kaldırıp başarı diledi.

Sözleri sık sık 'Milletin gururu Ahmet Davutoğlu', 'Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin' ve 'Muğla'nın gençleri hocasının izinde' sloganları ile kesilen Başbakan Davutoğlu, konuşmasını tamamladı. Partililerle hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra Muğla Valiliği ve Şairi Hazretleri'nin Türbesi'ni ziyaret etmek üzere Davutoğlu, salondan ayrıldı.

PİRCİ SİTEMİNİ DİLE GETİRDİ

Ardından seçimlere geçildiği sırada adaylara konuşma izni verilmemesi gerginliğe neden oldu. İtirazlar üzerine Genel Merkez'e rağmen aday olan Şadi Pirci'ye iki dakika konuşma izni verildi. Pirci, "Biraz önce bana bir milletvekili 'bu partide seçilirsen kazanırsan görevden alınacaksın' dedi. 40 yıl bu partiyle emek verdim. Gücünüz yetiyorsa seçilirsem beni görevden alın" diye bağırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Ahmet Davutoğlu Veysel Eroğlu Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title