Haberler

Muğla'nın Fuar Alanı Tanıtıldı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)'nın Muğla'da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında başlattığı projelerden biri olan 'Muğla Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı' projesi, toplantıya katılan Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver başta olmak üzere MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi temsilcileri, Üniversite ve GEKA temsilcilerine anlatıldı.

MUTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Projenin amacını aktaran Ercan, projenin herhangi bir projenin devamı niteliğinde olmadığını, bağımsız bir proje olduğunu belirterek, "Projemizin amacı, bölge tanımlamasında; TR 32 bölgesinde bulunan Muğla'ya uluslararası bir fuar ve yaşam alanı kazandırmaktır. Bölge işletmelerinin rekabet gücünün arttırılması, uluslararası fuar ve yaşam alanı sayesinde yeni pazarlarla tanışması, bölgenin sosyo-ekonomik ve dış ticaret kapasitesinin arttırılması amaçlanmaktadır" dedi.

Toplantıda projenin mimarı olarak bir sunum gerçekleştiren mimar Serter Karataban, mimari detayların yanı sıra, projenin Muğla'ya kazandıracakları hakkında bilgi verdi. Fuar ve Yaşam Alanı Projesinin en önemli özelliğinin mevcut ağaç dokusunun korunarak inşa edilecek olmasını vurgulayan Mimar Karataban "Bir fuar merkezinin yapılmasını neredeyse imkansız kılan arsada, yaklaşık 10 bin adet ağaç bulunuyor. Projenin en önemli mimari özelliği ise, arsanın bu doğal yapısına herhangi bir zarar verilmeyecek olması. Böylece doğal denge ve düzene, bodur çam ağaçlarının sürekliliğine ve Muğla'nın kentliye kazandırdığı kültürel mirasa karşı gelinmemiş olacak" dedi.

Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, "Fuar ve Yaşam Alanı Projesi Muğla'mız için son derece önemli. Büyükşehir ve Menteşe Belediyelerimizin bu projeye ciddi katkılar vereceklerine inanıyoruz. Proje, Muğla'ya hem ekonomik bir katma değer yaratması anlamında, hem de sosyal-kültürel-sanatsal anlamda gelişmesi için önemli bir adım olacaktır. Mimarımız Serter Karataban'ın bu projede hem maddi hem manevi çok ciddi katkıları oldu ve bundan sonra da bu katkıların süreceğine inancımız tam" dedi.

PROJENİN DETAYLARI

Akçaova mahallesi bitiminde yer alacak olan Fuar ve Yaşam Alanı, kent merkezine sadece 4 km uzaklıkta bulunuyor. 82 bin m2'lik alana sahip eğimli arazinin en alt ve en üst noktaları arasındaki kot farkı ise 45 metre. Tüm vadi ve Akçaova, arazinin tepe noktasından seyir keyfi verirken, bu yönden gelen günde yaklaşık 40 bin araç Muğla'ya girmeden önce son olarak bu tepe noktası tarafından karşılanıyor. Proje içinde fuar sergi salonu ve fuaye, fuar açık alanı, toplantı salonu, restaurant-cafe, 100 m2'lik 11 adet daimi sergi alanları bulunuyor. Proje maliyeti 12 milyon TL olan fuar alanının 8 milyon TL'si hazır. 8 milyon TL'nin 5 milyon TL'sini MUTSO, 3 milyon TL'sini de Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) güdümlü destek sağlıyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ercan Akçaova Menteşe Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title