Haberler

Muğla-milas Selimiye Ovası Sulaması Sezona Yetiştirildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce Muğla’da inşa edilen Milas Selimiye Ovası Sulaması inşaatı tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce Muğla'da inşa edilen Milas Selimiye Ovası Sulaması inşaatı tamamlandı.

Selimiye Ovası'nın topraklarına bereket katacak ve 8 bin 300 dekar münbit araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak tesis sulama sezonuna yetiştirildi. Selimiye Ovası'nın topraklarına bereket katmak ve 8 bin 300 dekar zirai araziyi sulamak maksadı ile DSİ tarafından inşa edilerek işletmeye alınan "Milas Derince Barajı"nda doluluk oranı yüzde 70 seviyesine ulaştı. Bu kapsamda, Muğla'nın münbit toprakları 2015 yılı sulama mevsimine hazır hale getirildi. Derince Barajı, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun teşrifleriyle ile gerçekleştirilen 114 tesisin toplu açılış merasiminde hizmete alınmıştı.

"ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK"

Selimiye Ovası Sulaması, Mayıs 2015 tarihinde Milas ilçesinde düzenlenen merasimle Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hizmete açıldı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla için hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini belirterek "Derince Barajı'nda biriken su ile Muğlalı çiftçilerimiz 2015 yılında sorunsuz bir sulama mevsimi geçirecekler, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Selimiye Milas Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title