Haberler

Muğla Hokeyde Başarıya Doymuyor

Osmaniye’de yapılan Türkiye Finallerine Ege ve Akdeniz bölgesi grubu 1. si olarak katılan Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Genç Kız Hokey takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

Osmaniye'de yapılan Türkiye Finallerine Ege ve Akdeniz bölgesi grubu 1. si olarak katılan Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Genç Kız Hokey takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

Erkeklerde ilimizi temsil eden Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Genç Erkek Hokey takımı ise Türkiye 3.lüğünü elde etti.

Turgut Reis Anadolu Lisesi, Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi, Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Kavaklıdere Sadık Göçen Anadolu Lisesi, Yatağan Gazi Anadolu Lisesi ve Yerkesik İMKB Çok Programlı Lisesi'nde okuyan, 16 genç kız ve 16 genç erkekten oluşan toplam 32 lise öğrencisi Menteşe Halk Eğitimi Merkezi adına yarışmalara katıldılar.

Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Genç Kız Hokey Takımı Muğla il genelinde ikinciliği elde ettikten sonra, Mersin Grubunda İzmir, Diyarbakır ve Isparta birincilerini yenerek Türkiye finallerine yükseldi. Osmaniye'deki final grubunda sırasıyla Ankara, Osmaniye, Malatya takımlarını mağlup ederek yarı finale yükselen takım, yarı finalde Diyarbakır takımını 4-2 mağlup etti. Temsilcimiz Türkiye Şampiyonluğu final maçında Konya Spor Lisesini normal süresi 0-0 biten karşılaşmada penaltılarla 3-2 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Takımları çalıştıran Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün kadrolu Antrenörü Serkan Şen, il spor merkezlerinden yetişen sporculardan oluşan bir okul takımı oluşturduklarını ve emeklerinin karşılığını aldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Şen, "3 yıldır Türkiye Şampiyonluğu final maçında en az 1 takımımız yer alıyor. Hokeyde bir ekol haline geldik. Bu başarılara ulaşmamızda büyük pay sahibi olan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Ahmet Üğe ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz İdris Kömürcü'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Menteşe Türkiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title