Haberler

Muğla Datça'da Yoga Rüzgarı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan çoğunluğu 50 yaş üstü kadın ve erkek onlarca kişi, doğru nefes almayı öğrendikleri yogayla sağlıklı kalmayı amaçlıyor.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan çoğunluğu 50 yaş üstü kadın ve erkek onlarca kişi, doğru nefes almayı öğrendikleri yogayla sağlıklı kalmayı amaçlıyor. Birbirinden ilginç hareketlerle yoğa yapan grup, kısa süreli de olsa oyun havaları eşliğinde göbek atmayı ihmal etmiyor. İlçedeki yoga meraklılarının sayısı, her geçen gün artıyor.

Leyla Dalkızıler gözetiminde Mare Otel bahçesinde her sabah 07.30 ile 08.30 arası bir araya gelen yoga meraklıları, birbirinden ilginç hareketler eşliğinde sağlıklı nefes almayı öğrenirken; aynı zamanda kaslarını güçlendirerek zinde kalmaya çalışıyor. Değişik hareketlerle geçen bir saatlik program arasında, kısa süreli oyun havaları eşliğinde göbek atmayı ihmal etmeyen yoga meraklılarının sayısı her geçen gün artıyor.

HAYAT ALIŞVERİŞ DEĞİL VERİŞALIŞ

Yoga yapmaya iki yıl önce üç kişiyle başladıklarını söyleyen Leyla Dalkızıler, "Kendisine ve sağlığına önem veren dostlarımız görüp, bize katıldı. Bugün sayımız 47'e ulaştı. Bu zamana kadar almış olduğumuz nefesler çok da doğru değildi. Sağlıklı nefes alma tekniklerini öğreniyoruz. Diyafram nefesi nefes alırken göbeği şişirmek, verirken ise içine çekmektir. Aynı zamanda kaslarımızı güçlendiriyoruz. Burada 50 yaş üstü insanlar var. Daha sağlıklı ve daha uzun yaşamak için bu hareketleri yapıyoruz" diye konuştu. Hayatın bir alışveriş değil, veriş-alış olduğunu söyleyen Dalkızıler, "Bunu sakın unutmayın. Hayatınızdaki keşkeleri silin. Koşulsuz sevgi, anlayış, hoşgörü, sabır hayatınıza girsin. Yaşam tarzınız olsun. En önemlisi iyi insan olmaktır" dedi.

AĞRILARINI UNUTTU

Yoga hareketlerini bir yıldır yaptığını söyleyen Ayşe Bostan ise, bu hareketlere başladıktan sonra yaşam kalitesinin değiştiğine dikkat çekerek, "Arkadaşlarım sayesinde daha sağlıklı, daha huzurlu, daha mutlu bir insan oldum" dedi. İlk günden beri grubun üyesi olduğunu söyleyen 54 yaşındaki Hülya Çilenger, başlangıçtan bu yana çok bir büyük bir değişim geçirdiğini vurgulayarak, "Burada bütün sinirler, her şey kafamızdan siliniyor. İnsan bambaşka biri oluyor. İçi huzur buluyor. Hayata çok daha farklı bakıyor. İyi ki buradayım" dedi. 87 yaşında olmasına rağmen bir aydır yoga yaparak sağlık bulduğunu ifade eden Ahsen Özaltuğ da, "Üç yıldır Datça'da oturuyorum. Havası, suyu insanları her şeyi çok güzel. Bir ay önce bu grubu keşfederek onlara katıldım. Şimdi çok daha mutluyum. Ben bir trafik kazası geçirdim. Buradaki hareketlerle, ağrılarımı, sancılarımı unuttum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title