Haberler

Muğla - Datça'da Yangın, Badem ve Zeytin Ağaçlarına Zarar Verdi

Datça'da yangın, badem ve zeytin ağaçlarına zarar verdi MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde ilk belirlemelere göre, rüzgarlı havada elektrik tellerinin birbirine değmesi sonucu çıkan yangında; bir hektarlık alanda bulunan 100'e yakın zeytin ve badem ağacı zarar gördü.

Datça'da yangın, badem ve zeytin ağaçlarına zarar verdi

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde ilk belirlemelere göre, rüzgarlı havada elektrik tellerinin birbirine değmesi sonucu çıkan yangında; bir hektarlık alanda bulunan 100'e yakın zeytin ve badem ağacı zarar gördü. İlçe merkezine 20 kilometre mesafedeki Mesudiye Mahallesi Damarası Mevkiinde, bugün saat 12.00'de, zeytin ve baden ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler yangını, itfaiye ve Datça Orman İşletme Şefliğine bildirdi. Yangına iki uçak ile iki helikopter havadan beş arazöz de yerden müdahale etti. İki saatlik çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Bir hektarlık alanda bulunan 100'e yakın zeytin ve badem ağaçlarının zarar gördüğü belirtildi. Görgü tanıklarından otel işletmecisi 43 yaşındaki Hasan Yüksel, "Önce elektrik direğinin dibinden dumanların yükseldiğini gördüm. Beş dakika içinde alevler büyüdü. Daha sonra direğin dibinde büyük bir patlama oldu. Çok şiddetli bir patlamaydı. Beş dakika gibi kısa bir sürede bütün alevler, zeytin ve badem ağaçlarını sardı" diye konuştu. Datça Orman İşletme Şefi İhsan Uğur Orhun, "Rüzgarlı havada elektrik tellerinden kıvılcım atlaması sonucu yangının çıkmış olabileceğini tahmin ediyoruz. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Yangın, yerleşim yerlerine ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Sadece içinde kimsenin bulunmadığı metruk bir ev yangından etkilendi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesudiye Muğla Datça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title